14.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΣε τεντωμένο σχοινί ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας

Σε τεντωμένο σχοινί ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας

 

Μετά τις διαδοχικές κυβερνητικές κρίσεις, η συντηρητική οικογένεια της Γερμανίας ανησυχεί πλέον για δύο εκλογικές αναμετρήσεις, την Κυριακή στην Βαυαρία και στα τέλη του Οκτωβρίου στην Εσση, οι οποίες απειλούν να πλήξουν την Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ.
Η καγκελάριος κάλεσε τις δυνάμεις του κόμματος να βρεθούν σε θέση μάχης: «Απέχουμε λίγες ημέρες από πολύ, πολύ σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις στην Βαυαρία και την Εσση και για τον λόγο αυτόν καλώ όλους να απευθυνθούν στους ψηφοφόρους και να αφήσουν τους καυγάδες».
Διότι, μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2017, η επικεφαλής της κυβέρνησης ήλθε αντιμέτωπη με τις συνέπειες της πολιτικής της να ανοίξει τις πόρτες της Γερμανίας σε άνω του ενός εκατομμυρίου αιτούντες άσυλο.
Εχοντας να αντιμετωπίσει την αύξηση της δύναμης του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η Μέρκελ πέρασε έξι μήνες προσπαθώντας να σχηματίσει κυβέρνηση με τους πολύ απρόθυμους σοσιαλδημοκράτες του SPD.
Στην συνέχεια στασίασε η σύμμαχος Χριστιανοκοινωνική Ενωση της Βαυαρίας (CSU). Ο υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, διακινδύνευσε δύο φορές την ανατροπή της κυβέρνησης , υιοθετώντας προσφιλή στην AfD θέματα για να κερδίσει το χαμένο έδαφος εν όψει των εκλογών στην Βαυαρία.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η στρατηγική αυτή δεν έπεισε τους ψηφοφόρους που φλερτάρουν με την γερμανική ακροδεξιά. Αυτό που κατάφερε είναι να διώξει τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους της CSU προς τους Πράσινους, οι οποίοι μπορούν να ελπίζουν να εξασφαλίσουν την δεύτερη θέση στις εκλογές της Κυριακής.
Η CSU έχει πέσει στο 33%-35% της πρόθεσης ψήφου, ιστορικό χαμηλό συνώνυμο με την απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας, που θα ισοδυναμεί με σεισμό στο πλουσιότερο κρατίδιο της Γερμανίας.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ