20.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΤο 2020 ξεκινούν οι παραδόσεις αερίου μέσω Nord Stream 2 στην Ευρώπη

Το 2020 ξεκινούν οι παραδόσεις αερίου μέσω Nord Stream 2 στην Ευρώπη

 

Η Gazprom είναι έτοιμη βάση χρονοδιαγράμματος να ξεκινήσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream-2 από την 1η Ιανουαρίου του 2020.
Mια από τις μεγαλύτερες εταιρείες φυσικού αερίου στον κόσμο με τα μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας, η Gazprom, είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream-2 την 1η Ιανουαρίου 2020.
Αυτό δήλωσε την Πέμπτη ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Αλεξέι Μίλλερ, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Αγίας Πετρούπολης.
Ο Nord Stream 2 αποτελεί κοινοπραξία της Gazprom με πέντε ευρωπαϊκές εταιρείες. Στόχος της είναι να τροφοδοτεί ετησίως με 55 δις κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση από τη Βαλτική Θάλασσα ως τη Γερμανία.
Ενώ ο αγωγός ήταν ευπρόσδεκτος από ορισμένες χώρες της Ευρώπης, βρήκε αντίσταση στην υλοποιησή του από κάποιες άλλες. Το επιχείρημά τους ήταν ότι με τον τρόπο αυτό, η εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο αυξάνεται. Το εκτιμώμενο κόστος του έργου αγγίζει τα 9,5 δισ. Ευρώ.
Πηγή Sputnik

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ