18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΑφηρημένη ζωγραφική από τον Φρανκ Σινάτρα;

Αφηρημένη ζωγραφική από τον Φρανκ Σινάτρα;

 

Τον Δεκέμβριο, ο οίκος Sotheby’s θα διενεργήσει δημοπρασία των αντικειμένων που ανήκουν στο κληροδότημα της Μπάρμπαρα Σινάτρα: έργα τέχνης, κοσμήματα, έπιπλα και άλλα. Η δημοπρασία, με τίτλο «Lady Blue Eyes: Property of Barbara and Frank Sinatra», προβλέπεται να δώσει μια καινούργια εικόνα της ζωής του διάσημου ζεύγους, αλλά και της καλλιτεχνικής καριέρας του Φράνκι.
Θα αποκαλυφθεί μια ολότελα διαφορετική πλευρά του «Mister Blue Eyes». Καθότι ένα «λάδι» με τίτλο «Αφηρημένο, στην παράδοση του Μοντριάν» φέρει την υπογραφή του! Με σαφή αναφορά στον Ολλανδό ζωγράφο Πιετ Μοντριάν (και ιδρυτή του καλλιτεχνικού ρεύματος De Stilj), ο πίνακας αποδεικνύει ότι ο Φράνκι είχε μια άγνωστη έως σήμερα, ροπή προς την αφηρημένη ζωγραφική. Το έργο αναμένεται να αποφέρει έσοδα μεταξύ 10.000 και 15.000 δολαρίων, ενώ θα δημοπρατηθούν και άλλοι πίνακες του «Κυρίου Μπλε Μάτια».
Μεταξύ των άλλων πινάκων που κοσμούσαν το σπίτι των Μπάρμπαρα και Φράνκι είναι και ένα πορτραίτο του Σινάτρα από τον Νόρμαν Ρόκγουελ. Μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία θα διατεθεί για το Barbara Sinatra’s Children’s Center.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ