14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΝέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ με απαλλαγές για τους πυρόπληκτους

Νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ με απαλλαγές για τους πυρόπληκτους

 

Σε νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για το 2018 προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για 2.959 φορολογούμενους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου στην Αττική.
Με τη νέα εκκαθάριση χορηγείται απαλλαγή σε 4.615 εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων, για τα οποία έχει εκδοθεί δελτίο επανελέγχου, ύστερα από τις πυρκαγιές στην Αττική, στις 23 και 24 Ιουλίου 2018.
Οπως ανακοινώθηκε, η απαλλαγή χορηγείται κατόπιν επεξεργασίας των στοιχείων που εστάλησαν από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν και επαληθεύθηκαν μέσω του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών της ΑΑΔΕ. Τα νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν στο λογαριασμό των φορολογουμένων στο περιουσιολόγιο (www.aade.gr). Από τις 28/09/2018, οι παραπάνω φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τη διαμόρφωση των δόσεών τους, μέσω της προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet (Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης). Κατ’ εφαρμογή σχετικής τροπολογίας, εντός της επόμενης εβδομάδας, θα ακολουθήσει νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ για τη χορήγηση απαλλαγής στους φορολογούμενους εκείνους που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της τροπολογίας.
Επιπλέον μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων της 23ης Ιουλίου
Τροπολογία με την οποία προβλέπεται η οικονομική ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018, καθώς και όσων πλήττονται από φυσικές καταστροφές κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.
Η ρύθμιση κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών και αφορά την κύρωση ενσωμάτωσης κοινοτικής οδηγίας για την προξενική προστασία των πολιτών της ΕΕ, το οποίο θα ψηφιστεί από το Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής.
Ειδικότερα, προβλέπεται ότι απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και το τέλος ακίνητης περιουσίας οι κάτοικοι σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πολιτικής προστασίας λόγω σεισμού, πυρκαγιές ή πλημμύρας και έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα. Η χορηγούμενη απαλλαγή ισχύει για όσο διάστημα τα ακίνητα είναι μη κατοικήσιμα και δεν χρησιμοποιούνται.
Απαλλαγή από δημοτικά τέλη, ΤΑΠ και φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων των ακινήτων που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές
Απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, τον φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και το τέλος ακίνητης περιουσίας τα ακίνητα που έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές για όσο καιρό είναι μη κατοικήσιμα, εξαιτίας των πυρκαγιών της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, στην Περιφέρεια Αττικής, με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.
Με στόχο την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων, η διάταξη αφορά γενικότερα ακίνητα, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας όχι μόνο λόγω πυρκαγιάς, αλλά και λόγω σεισμού ή πλημμύρας και έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα.
Επίσης, στην τροπολογία προβλέπεται η δυνατότητα των Δήμων, που θα παράσχουν τις εν λόγω απαλλαγές, να αναπληρώσουν το έλλειμμα που θα επέλθει στον προϋπολογισμό των ανταποδοτικών υπηρεσιών τους μέσω της εγγραφής άλλων μη ειδικευμένων εσόδων. Η ρύθμιση ισχύει αναδρομικά από 23-7-2018 και περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2015/637/ΕΕ του Συμβουλίου της 20ής Απριλίου 2015.
Δωρεάν φάρμακα στους πληγέντες από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου
Τροπολογία, η οποία δίνει τη δυνατότητα χορήγησης φαρμακευτικών ειδών με μηδενική συμμετοχή στους πληγέντες από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου, κατατέθηκε από το υπουργείο Υγείας στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση, του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Ελληνικού Δημοσίου.

Óôáìáôïýí áðü óÞìåñá 1ç Ìáñôßïõ ôçí ðßóôùóç óôá áóöáëéóôéêÜ ôáìåßá ãéá ôá öÜñìáêá,ïé öáñìáêïðïéïß.Åíôïìåôáîý ïé áíôéäñÜóåéò ó÷åôéêÜ ìå ôï ðñüóöáôï íïìïó÷Ýäéï ðïõ áöïñÜ ôá ãåíüóçìá öÜñìáêá óõíå÷ßæïíôáé,ÐÝìðôç 1 Ìáñôßïõ 2012 (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Αυτή η δυνατότητα θα παρέχεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.
Επίσης, η ίδια τροπολογία προβλέπει τη σύσταση 182 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ) και 325 θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, πλην ιατρών, στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ). Οι θέσεις κατανέμονται με ΚΥΑ.
Με άλλη τροπολογία, που κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο, προκηρύσσονται θέσεις επιμελητών Α’ και επιμελητών Β’ του κλάδου ιατρών ΕΣΥ του ΕΚΑΒ.
Ειδικότερα: Από τις 111 θέσεις επιμελητών Β’ που έχουν συσταθεί με ΚΥΑ, οι τέσσερις θέσεις προκηρύσσονται για τις ειδικότητες αναισθησιολογίας ή παθολογίας ή καρδιολογίας ή χειρουργικής ή γενικής ιατρικής ή πνευμολογίας ή φυματολογίας. Από τις 56 θέσεις Επιμελητών Α’ του κλάδου ιατρών ΕΣΥ του ΕΚΑΒ, που έχουν συσταθεί με ΚΥΑ, οι δύο θέσεις προκηρύσσονται για την ειδικότητα παιδιατρικής, με εξειδίκευση στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) για τις ανάγκες Κινητής Μονάδας Νεογνών.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ