23.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜε τέσσερις διαδρόμους ο Σ.Σ. στις Τρεις Γέφυρες και υπογειοποίηση στα Σεπόλια

Με τέσσερις διαδρόμους ο Σ.Σ. στις Τρεις Γέφυρες και υπογειοποίηση στα Σεπόλια

 

Με Τετραπλό Διάδρομο στο τμήμα έξοδος Σ.Σ. Αθηνών-Τρεις Γέφυρες με υπογειοποίηση στην περιοχή Σεπολίων θα φέρει ο Σιδηροδρομικός Σταθμός όπως είχε αναφέρει το www.dimoprasion.gr την περασμένη Πέμπτη.
Την Πέμπτη 20-09-2018, έγινε η ενημέρωση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, σύμφωνα με το άρθρο 32§9 του Κανονισμού της Βουλής, σχετικά με τη σύμβαση έργου «Κατασκευή τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου στο τμήμα Έξοδος Σ.Σ. Αθηνών (Σ.Σ.Α.) – Τρεις Γέφυρες, με υπογειοποίηση στην περιοχή Σεπολίων», με Αναθέτουσα Αρχή την Εταιρεία ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε..
Το αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου μήκους 2,36 χλμ, εκ των οποίων τα 1,91 χλμ. υποβαθμισμένου / υπογειοποιημένου, ο οποίος ξεκινά από την έξοδο του Σ.Σ. Αθηνών προς Θεσσαλονίκη (ΧΘ 10+821) και καταλήγει στις Τρεις Γέφυρες (ΧΘ 13+181) στη περιοχή Σεπολίων του Δήμου Αθηναίων όπου συναντά τον πρόσφατα κατασκευασμένο και σε λειτουργία νέο τετραπλό σιδηροδρομικό διάδρομο.
Η Νέα Διπλή Σιδηροδρομική Γραμμή κατασκευάζεται επί της υφιστάμενης ζώνης κυκλοφορίας σταδιακά – πρώτα ο Δυτικός διάδρομος και κατόπιν ο Ανατολικός.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» CEF (Connecting Europe Facility) 2014-2020.
Η επιλογή του Αναδόχου, έγινε σύμφωνα με την «ανοικτή διαδικασία» του άρθρου 264 του ν. 4412/2016 και υπό τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού.
Η συνολική προθεσμία περάτωσης όλων των κατασκευών του έργου είναι πενήντα δύο (52) μήνες, με αφετηρία την ημέρα, που θα υπογραφεί η Σύμβαση. Μέσα στην προθεσμία αυτή θα έχουν ολοκληρωθεί πλήρως και θα έχουν αποδοθεί σε λειτουργία, τα οποιαδήποτε έργα περιλαμβάνονται στη Σύμβαση αυτή, σύμφωνα με τα Συμβατικά Τεύχη.
Μειοδότρια Κοινοπραξία έχει αναδειχθεί η «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ INTRAKAT – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΤΕ», με έκπτωση 45,71%, ήτοι με προσφερόμενη δαπάνη ύψους 66.580.539,74 Ευρώ έναντι προϋπολογισμού έργου ύψους 122.000.000,00 Ευρώ.
Το έργο έχει εξαιρετική σημασία για τον σιδηρόδρομο, αφού δημιουργείται η αναγκαία χωρητικότητα ώστε να μπορέσουν να πυκνώσουν τα δρομολόγια, με πολύ θετικές επιπτώσεις για την ελκυστικότητα του σιδηροδρόμου.
Ιδιαιτέρως όμως τονίζεται η σημασία του έργου για όλους τους κατοίκους της περιοχήςΣεπολίων, καθώς η υπογειοποίηση θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους, αφού παύει η διαίρεση της πόλης και στη θέση όπου σήμερα ευρίσκονται σιδηροδρομικές γραμμές δημιουργούνται χώροι πρασίνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ