21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΠερισσότερα από είκοσι έργα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζονται στο ιταλικό...

Περισσότερα από είκοσι έργα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζονται στο ιταλικό κοινό

Η Εθνική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης της Ιταλίας και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) εγκαινίασαν στις 20 Σεπτεμβρίου, στη Ρώμη, την έκθεση La verita e sempre un’altra (Η αλήθεια είναι πάντα μια άλλη).
Πρόκειται για περισσότερα από είκοσι έργα της μόνιμης συλλογής του ΕΜΣΤ τα οποία, για δύο μήνες, θα φιλοξενηθούν εντός της συλλογής της Εθνικής Πινακοθήκης της ιταλικής πρωτεύουσας.
«Στο πλαίσιο μιας ανοικτής επικοινωνίας και μιας ουσιαστικής εξωστρέφειας, ο στόχος μας είναι η ενίσχυση της σημερινής επικοινωνίας των δυο χωρών που γέννησαν τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Κατερίνα Κοσκινά.
«Είναι η τρίτη πρωτοβουλία αυτού του είδους, η τρίτη της σειράς «Το ΕΜΣΤ στον Κόσμο», μετά τις ιδιαίτερα πετυχημένες παρουσίες μας στο Βέλγιο και στη Γερμανία» πρόσθεσε. Εξήγησε, δε, ότι «ο διάλογος ξεκινά από τα έργα, αλλά επεκτείνεται και στους επιμελητές».
Η έκθεση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα Tempo Forte Italia – Grecia 2018, μια πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα, με στόχο την στήριξη της πολιτιστικής επαφής Ιταλίας και Ελλάδας και την αποδοτικότερη επαφή των καλλιτεχνών και δημιουργών τους. Πριν από το τέλος του έτους, όπως δήλωσε η κυρία Κοσκινά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται να οργανωθεί ανάλογη παρουσίαση Ιταλών καλλιτεχνών στην χώρα μας.
Οι περισσότεροι Ελληνες καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση της Ρώμης είχαν στενές σχέσεις με την Ιταλία και την πρωτεύουσά της, όπου σπούδασαν και δημιούργησαν. Πολλοί είχαν αναπτύξει γόνιμη επαφή και συμμετοχή στο Gruppo Sigma, ένα κίνημα που ιδρύθηκε στη Ρώμη, πριν από έξι δεκαετίες, από μια ομάδα Ελλήνων καλλιτεχνών.
Εως τις 11 Νοεμβρίου, το ιταλικό κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί, στην περιοχή της Βίλλα Μποργκέζε της Αιώνιας Πόλης, τα έργα του Δημήτρη Αληθεινού, Κώστα Βαρώτσου, Γιάννης Γαΐτη, Ειρήνη Ευσταθίου, Εμιλι Ζασίρ, Μαίρη Ζυγούρη, Βλάση Κανιάρη, Νίκο Κεσσανλή, Κιμσούτζα, Πιοτρ Κοβάλσκι, Δημήτρη Κόζαρη, Δημήτρη Κοντού, Μανώλη Μπαμπούση, Κύριλλου Σαρρή, Τόμας Στρουθ, Κώστα Τσόκλη και Στάθη Χρυσικόπουλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ