Μακεδονική ταυτότητα με γλώσσα και έδαφος ισχυρίζεται ο Ζάεφ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

 

Ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε για άλλη μία φορά σε διατήρηση της «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας με τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ αναφερθείς στο όνομα της χώρας παρέλειψε τον όρο «Βόρεια» κάνοντας λόγο για «Ευρωπαϊκή Μακεδονία».
Τους ισχυρισμούς περί διατήρησης της «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας επανέλαβε για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε ομιλία του για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, ενώ αναφέρθηκε σε «Ευρωπαϊκή Μακεδονία».
«Εχουμε μία ξεκάθαρη επιβεβαίωση της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας: Μακεδόνες και μακεδονική. Τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Η Ελλάδα αναγνώρισε την ταυτότητά μας. Η γλώσσα μας θα χρησιμοποιείται παντού ελεύθερα: σε ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ», δήλωσε ο Ζάεφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο MIA.
Παράλληλα, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ κάλεσε τους πολίτες να είναι υπερήφανοι και ήρεμοι καθώς με τη Συμφωνία των Πρεσπών προστατεύεται, όπως αναφέρει, η «μακεδονική ταυτότητα».
«Είμαστε Μακεδόνες, με το δικό μας έδαφος και τη μακεδονική γλώσσα. Με μακεδονική ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά», τονίζει ο Ζόραν Ζάεφ στο Facebook καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν για την «Ευρωπαϊκή Μακεδονία».
Πηγή Sputnik news

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *