24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΥπέρ της εξόρυξης υδρογονανθράκων ο υπουργός ΥΠΕΝ, αντίθετος ο υφυπουργός

Υπέρ της εξόρυξης υδρογονανθράκων ο υπουργός ΥΠΕΝ, αντίθετος ο υφυπουργός

 

«Η ΔΕΗ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και έχει στρατηγική ανοίγματος στα Βαλκάνια. Η εξαγορά στα Σκόπια έγινε τον περασμένο χρόνο, με αξιολογήσεις και είναι απόλυτα θεμιτή. Απορώ τι θυμάται η Νέα Δημοκρατία, μάλλον έχει ξεμείνει από επιχειρήματα και έχει ανοίξει το ντουλάπι προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα. Η κυβέρνηση δεν εγκρίνει, ούτε απορρίπτει, έγινε γενική συνέλευση των μετόχων που ενέκρινε την εξαγορά».
Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εξαγορά της εταιρείας EDS των Σκοπίων που ανήκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας.


Εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με την αντίθεση των οικολόγων στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, που έγινε στο πλαίσιο της τελετής υποδοχής του νέου υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Δημαρά, ο κ. Σταθάκης τόνισε πως είναι γνωστό ότι υπάρχει καταστατική διαφωνία στο θέμα των υδρογονανθράκων υπογραμμίζοντας πως η διαφορετική άποψη είναι σεβαστή και απόλυτα θεμιτή καθώς και ότι δεν τρομάζει τους επενδυτές.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός επανέλαβε την αντίθεσή του στις εξορύξεις υδρογονανθράκων τονίζοντας ότι αποτελεί θέση αρχής στην οποία εμμένει. Ανέφερε επίσης ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις που γίνονται στα Ιωάννινα κατά των ερευνών για υδρογονάνθρακες που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ