19.4 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜικρά κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικρά κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

 

Μικρή άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, ενισχυμένα από τα κέρδη των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, αλλά οι νέες απώλειες των αναδυόμενων αγορών και οι ανησυχίες ότι η Ουάσιγκτον θα υλοποιήσει το σχέδιο για επιβολή δασμών και σε άλλες εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, αξίας 200 δισ. δολαρίων, κράτησαν τους επενδυτές σε στάση αναμονής. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Απριλίου μετά την έναρξη της συνεδρίασης, αλλά αργότερα επέστρεψε σε θετικό έδαφος και πριν λίγο κατέγραφε κέρδη 0,1%.
«Η αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές συνεχίζεται, επεκτεινόμενη από την Αργεντινή και την Τουρκία και πιέζοντας περαιτέρω το κλίμα παγκοσμίως, ενώ περιμένουμε την απόφαση των ΗΠΑ για επιπλέον δασμούς στις εισαγωγές από την Κίνα», δήλωσε αναλυτής της Accendo Markets. Η περίοδος διαβούλευσης όσον αφορά την πρόταση για επιβολή δασμών στην Κίνα λήγει σήμερα, ανοίγοντας τον δρόμο για τη λήψη απόφασης, αν και δεν είναι σαφές πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό.
Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη, με τη μετοχή της ιταλικής κρατικής εταιρείας Enel να αυξάνεται 2,5% μετά την αναβάθμισή της από τη Goldman Sachs. Αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας ανέφεραν ότι η Enel έχει τη δυνατότητα επαναγοράς μετοχών 10 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια. Η βρετανική Centrica ενισχύθηκε 3,7% μετά τη θέσπιση πλαφόν στις τιμές ενέργειας από την εγχώρια ρυθμιστική Αρχή, το οποίο βρίσκεται στο κατώτερο όριο των προσδοκιών των αναλυτών.
Η εταιρεία με τη μεγαλύτερη άνοδο ήταν η Safran, η μετοχή της οποίας εκτινάχθηκε κατά 6% σε νέο υψηλό επίπεδο – ρεκόρ μετά από την επικαιροποίηση των προβλέψεων της. Η τρίτη μεγαλύτερη προμηθεύτρια εταιρεία στον κόσμο για τον αεροδιαστημικό κλάδο αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους μετά τα καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, εν μέσω ισχυρής ζήτησης για ανταλλακτικά και υπηρεσίες.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ