Μουσείο Αγριας Δύσης στην 83η ΔΕΘ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 6 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

 

Ο Μπάφαλο Μπιλ, η Καλάμιτι Τζέιν, σερίφηδες, χρυσοθήρες, αναβάτες ροντέο, χαρακτήρες που συνέθεταν το σκηνικό της Αγριας Δύσης θα ξεναγήσουν φέτος τους επισκέπτες της 83ης ΔΕΘ στο θεματικό Μουσείο για την περίοδο της αμερικανικής ιστορίας που ενέπνευσε τις θρυλικές ταινίες γουέστερν.
Το Μουσείο Αγριας Δύσης, το οποίο θα λειτουργήσει στο πλαίσιο των δράσεων για την Τιμώμενη Χώρα στην 83η ΔΕΘ που φέτος είναι οι ΗΠΑ, θα εκτείνεται σε έναν χωρισμένο σε θεματικές ενότητες χώρο 400 τ.μ., στην ταράτσα του Περιπτέρου 11, κάτω από την αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης».
Το κεντρικό σημείο θα είναι το σαλούν με το μεγάλο μπαρ. Εξω από το σαλούν οι επισκέπτες θα βιώνουν εικόνες της Αγριας Δύσης με άμμο, βράχους, κάκτους και θα μπορούν να φωτογραφίζονται σε φόντο Φαρ Ουέστ.
Η ξενάγηση θα ξεκινά από τη «γλώσσα της Αγριας Δύσης και των καουμπόηδων», το «ιστορικό χρονολόγιο» με την εμφάνιση και την εξέλιξη των καουμπόηδων και θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στα άλογα, στα κοπάδια, το ροντέο, τα γουέστερν και τον ρόλο του κινηματογράφου, τις άμαξες, το ράντζο, τους σερίφηδες, τις συμμορίες, κλπ.
Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί, να αλληλεπιδρά και να συμμετέχει, ώστε κλείνοντας πίσω του την πόρτα του Μουσείου και του σαλούν να έχει έντονη την αίσθηση ότι ταξίδεψε πίσω στον χρόνο και απέκτησε ενδιαφέρουσες γνώσεις για την Αγρια Δύση.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ