21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΗ σταθεροποίηση στην Τουρκία ευνοεί τα ελληνικά ομόλογα

Η σταθεροποίηση στην Τουρκία ευνοεί τα ελληνικά ομόλογα

 

Στα επίπεδα του 4,1% υποχωρούν οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές χαιρετίζουν τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη γειτονική Τουρκία.
Προς αποκλιμάκωση βαίνουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, καθώς η σταθεροποίηση της κατάστασης στην Τουρκία φαίνεται πως λειτουργεί ευεργετικά και για την Ελλάδα.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 1,4 μονάδα βάσης στο 4,179%, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου διολισθαίνει κατά 3 μονάδες βάσης στο 3,167%. Αποκλιμάκωση καταγράφεται και στα 10ετή spreads (δηλαδή, στην απόκλιση των αποδόσεων μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών αποδόσεων), τα οποία περιορίζονται στις 382,6 μονάδες.
Εν μέσω της κορύφωσης της συναλλαγματικής κρίσης στην Τουρκία, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου είχε σκαρφαλώσει ακόμη και στο 4,34%, επίπεδο απαγορευτικό για την επιστροφή στις αγορές.


Στόχο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αποτελεί η μείωση των αποδόσεων σε επίπεδα κάτω του 4%. Εξάλλου τους προηγούμενους μήνες, η απόδοση είχε διαμορφωθεί ακόμη και στο τεχνικό όριο του 3,8%.
Ωστόσο, η κρίση στη γειτονική Τουρκία αλλά και η μόνιμη ανησυχία των επενδυτών για την ιταλική οικονομία εξάλειψαν κάθε θετική αντίδραση, ως απόρροια της εξόδο από το μνημόνιο. Το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζει το μέγεθος της αβεβαιότητας των διεθνών αναλυτών για τη σταθερότητα της Ελλάδας, η οποία παραμένει ευάλωτη σε κάθε πιθανή διεθνή και περιφερειακή κρίση.
Πηγή Sputnik

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ