18.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤο 2019 θα ξεκινήσει η παράδοση των πρώτων S-400 στην Τουρκία

Το 2019 θα ξεκινήσει η παράδοση των πρώτων S-400 στην Τουρκία

 

Το επόμενο έτος αναμένεται να φθάσουν στην Τουρκία οι πρώτοι ρωσικοί πύραυλοι S-400, οι οποίοι αποτελούν ένα από τα πλέον σύγχρονα και αποτελεσματικά αντιαεροπορικά συστήματα.
Εντός του 2019 θα ξεκινήσει η παράδοση των πρώτων αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία, όπως επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rosoboronexport.
«Το συμβόλαιο για την παράδοση των S-400 στην Τουρκία θα υλοποιηθεί εντός των συμφωνηθέντων χρονικών ορίων. Αυτό θα συμβεί το επόμενο έτος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλεξάντερ Μικχέεβ.
Οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει τη σχετική συμφωνία το 2017, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν επανειλημμένως απειλήσει την Aγκυρα με την επιβολή κυρώσεων, εφόσον η τελευταία παραλάβει τους ρωσικούς πυραύλους.
Τα πυραυλικά συστήματα S-400 αποτελούν ένα από τα πλέον σύγχρονα και αποτελεσματικά αντιαεροπορικά συστήματα, καθώς έχουν τη δυνατότητα πρόκλησης εναέριων πληγμάτων σε εύρος 400 χιλιομέτρων.
Η Ουάσιγκτον εκτιμά ότι η προμήθεια των ρωσικών πυραύλων από μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ θέτει σε κίνδυνο την αμυντική ασφάλεια ολόκληρης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραλαβή των S-400 από τη γειτονική χώρα, αναμένεται να ρίξει περαιτέρω λάδι στην ήδη κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.
Πηγή Sputnik

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ