15.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΞεμπλόκαρε η μελέτη οριοθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας του Αράχθου

Ξεμπλόκαρε η μελέτη οριοθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας του Αράχθου

 

Αναψε το «πράσινο φως» για την υπογραφή της σύμβασης της μελέτης οριοθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Αράχθου, μετά την απόρριψη, από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, της 2ης αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων, που υπέβαλε το ένα από τα τέσσερα μελετητικά σχήματα που μετέχουν στον διαγωνισμό, επί του πρακτικού αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών της αρμόδιας διεύθυνσης Δ7 του Υπουργείου Υποδομών. Μέχρι τέλος Αυγούστου, θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές και εντός του Οκτωβρίου, θα υπογραφεί η σύμβαση της μελέτης με τον ανάδοχο.
Η μελέτη, προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στις 29 Δεκεμβρίου 2015 και δημοπρατήθηκε στις 7 Ιουλίου 2016, από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών.
Μετά από τις ενστάσεις του ενός από τα μελετητικά σχήματα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και μετά από 6 συνεδριάσεις και αναβολές στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για την περιοχή που χρονίζει δεκαετίες, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.
Ο Δήμος Αρταίων όλο το προηγούμενο διάστημα παρακολουθούσε από πολύ κοντά το θέμα, συνεργάστηκε με το Υπουργείο Υποδομών, ενώ παρέστη σε όλες τις συνεδριάσεις στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, όπου με παρεμβάσεις του ζητούσε, να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι δικαστικές διαδικασίες, ώστε να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.
Ο δήμαρχος Αρτας, Χρ. Τσιρογιάννης, χαρακτήρισε το θέμα πολύ σημαντική εξέλιξη για την αντιπλημμυρική προστασία και την αναπτυξιακή πορεία της πόλης. Οπως είπε, από την πρώτη στιγμή, ως Δημοτική Αρχή θέσαμε στην κορυφή της ατζέντας την ολοκλήρωση της μελέτης οριοθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Αράχθου και συνέχισε τονίζοντας: «Σε συνεργασία με όλους τους φορείς καταφέραμε να χρηματοδοτηθεί η μελέτη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και να ξεκινήσει, ουσιαστικά, η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωσή της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέδραμαν στην ένταξη και στη δημοπράτηση αυτής, την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγα Γεροβασίλη, τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, τον βουλευτή Αρτας, Βασίλη Τσίρκα, τον γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Δέδε και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της διεύθυνσης Δ7 του υπουργείου Υποδομών.
Το επόμενο βήμα, μετά την ολοκλήρωση των μελετών, είναι η χρηματοδότηση, μέσω ΕΣΠΑ της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, των αντιπλημμυρικών και αναπτυξιακών έργων στην παραποτάμια περιοχή του Αράχθου. Στόχος του Δήμου Αρταίων, είναι να κατασκευαστούν νέες γεφυρώσεις στον Αραχθο σε τέσσερα σημεία εντός της πόλης της Αρτας και να πραγματοποιηθούν έργα αναπλάσεων, αναψυχής, ψυχαγωγίας και αθλητισμού σε όλη την περιοχή κατά μήκος του ποταμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ