16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜέχρι τις 30 Οκτωβρίου οι αιτήσεις πυρόπληκτων για τα επιδόματα

Μέχρι τις 30 Οκτωβρίου οι αιτήσεις πυρόπληκτων για τα επιδόματα

 

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη η διαδικασία της αλφαβητικής υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 στην Περιφέρεια Αττικής.
Σε ό,τι αφορά τους πληγέντες οι οποίοι δεν πρόλαβαν ή δεν θα μπόρεσαν να καταθέσουν την αίτησή τους, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενημερώνει ότι η σχετική προθεσμία λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2018.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα κατά τόπους γραφεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που λειτουργούν για το σκοπό αυτό, καθημερινά από 8:00-20:00, ανεξάρτητα της περιοχής κατοικίας του πληγέντος.
Επίσης, κάνει γνωστό πως έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία του οριστικού ελέγχου στα κτίρια που είχαν χαρακτηριστεί «κόκκινα». Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που χαρακτηρίζονται ως επικινδύνως ετοιμόρροπα, θα ενημερώνονται για τον οριστικό χαρακτηρισμό του κτιρίου τους από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να δηλώνουν αν επιθυμούν να προχωρήσει το ελληνικό δημόσιο στην κατεδάφισή του, αδαπάνως για τους ίδιους.
Δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές
Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης για τις παροχές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, (ασφαλιστικές διευκολύνσεις, έκτακτη οικονομική ενίσχυση συνταξιούχων που υπέστησαν σωματική βλάβη ή έχουν δευτερεύουσα κατοικία στις πληγείσες περιοχές), δίνει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στους κατοίκους των περιοχών της Περιφέρειας Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου 2018.
Η ηλεκτρονική υποβολή γίνεται, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ, με τη χρήση των κωδικών του Taxis.
Υπενθυμίζεται ότι συνταξιούχοι που έχουν κύρια κατοικία στις πληγείσες περιοχές, θα λάβουν αυτόματα την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ίση με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο μηνιαίων συντάξεων, χωρίς να απαιτείται εκ μέρους τους αίτηση. Αντιστοίχως, χωρίς να απαιτείται αίτηση, θα γίνει η διαδικασία της επίσπευσης των αιτήσεων συνταξιοδότησης από ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ και ΜΤΠΥ, που έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, από πυρόπληκτους που έχουν κύρια κατοικία στις πληγείσες περιοχές.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ