12.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΝέα έργα και δράσεις δρομολογεί η Περιφέρεια Αττικής στους Δήμους Μαραθώνα και...

Νέα έργα και δράσεις δρομολογεί η Περιφέρεια Αττικής στους Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας

 

Εργα και άμεσες παρεμβάσεις και δράσεις στους Δήμους που έπληξε η φονική πυρκαγιά έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα, στελέχη υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, αρμόδια για τις χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα, με αντικείμενο την εξειδίκευση των παρεμβάσεων που απαιτούνται για την ταχύτερη ανάκαμψη των περιοχών και την ανακούφιση των πληγέντων.
Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η συνεισφορά της Περιφέρειας Αττικής και της ΜΟΔ (Μονάδα Οικονομικής Διαχείρισης), στο πλαίσιο των ενταγμένων και μη πράξεων στο ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς και η διερεύνηση αναγκών για χρηματοδότηση δράσεων είτε από το ΕΣΠΑ 2014-2020, είτε από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Για τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, το ΠΕΠ Αττικής χρηματοδοτεί τη λειτουργία τόσο του Κοινωνικού Φαρμακείου όσο και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με συνολικό προϋπολογισμό 243.360 ευρώ, ενώ αποφασίστηκαν προσωρινά μέτρα για τη στελέχωσή τους και την έναρξη λειτουργίας τους. Ακόμη, αποφασίστηκε η δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο, επιτάχυνση της διαδικασίας για τη δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση επάρκειας δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου μέσω νέων συνδέσεων ΕΥΔΑΠ Κατασκευής νέων τροφοδοτικών αγωγών και αναγκαίων επεμβάσεων για την καλή του λειτουργία», που έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.384.705,59 ευρώ και έχει ήδη ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, αλλά και της πράξης για τον έλεγχο και την ανίχνευση διαρροών ύδρευσης που έχει ενταχθεί στο ΥΠΕΠΕΡΑΑ με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ.


Επίσης, αποφασίστηκε η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Τέλος, εξετάζεται η δυνατότητας ένταξης κατά προτεραιότητα στο ΠΕΠ Αττικής του 2ου Γυμνασίου Ραφήνας, ολοκληρωμένης αποκατάστασης του οδικού δικτύου του Ν. Βουτζά με ταυτόχρονη κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης, των πεζοδρομίων κλπ υπό την ευθύνη της ΠΕ Ανατολικής Αττικής και χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής ή πόρους της Περιφέρειας, καθώς και της παροχής υποστήριξης μέσω της πράξης «Δομή υποστήριξης δράσεων κοινωνικής συνοχής και αναπτυξιακής παρέμβασης – Social Network Αττική» για τη στήριξη των ομάδων πληθυσμού που έχουν άμεση ανάγκη.
Για τον Δήμο Μαραθώνα, προωθείται ειδική τεχνική βοήθεια μέσω του ΠΕΠ Αττικής και επιπλέον ενίσχυση με εργαζόμενους από τη δομή υποστήριξης δράσεων κοινωνικής συνοχής και αναπτυξιακής παρέμβασης «Social Network Αττική». Ακόμη, αποφασίστηκε η ενίσχυση των υφιστάμενων δομών που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής (Κέντρο Κοινότητας, Δομές Φτώχειας) με επιπλέον προσωπικό (κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους), καθώς και εξέταση της δυνατότητας χρηματοδότησης μέσω του ΠΕΠ Αττικής του φορέα διαχείρισης της προστατευόμενης περιοχής NATURA του Υγρότοπου-Εθνικού Πάρκου Σχινιά, για την υλοποίηση δράσεων καθαρισμού και προστασίας.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ