21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνοικτή η Γερμανία σε ξένες άμεσες επενδύσεις

Ανοικτή η Γερμανία σε ξένες άμεσες επενδύσεις

 

Η Γερμανία είναι ανοικτή σε ξένες άμεσες επενδύσεις, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, παρά την κίνηση της περασμένης εβδομάδας να παρεμποδίσει την απόκτηση από την κινεζική State Grid ποσοστού 20% στον διαχειριστή δικτύου υψηλής τάσης 50Hertz.
Η κρατική τράπεζα KfW συμφώνησε να αποκτήσει ποσοστό 20% στην 50Hertz, αποκρούοντας προσφορά από την κινεζική State Grid.
Ερωτηθείσα εάν η κίνηση της περασμένης εβδομάδας σημαίνει ότι η Κίνα δεν θεωρείται «αξιόπιστος ενεργειακός πάροχος» από την κυβέρνηση, η εκπρόσωπος, Ουλρίκε Ντέμερ, δήλωσε σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι το Βερολίνο έχει ευθύνη να διασφαλίσει την αξιόπιστη παροχή ενέργειας.
«Η γερμανική κυβέρνηση είναι ανοικτή σε ξένες άμεσες επενδύσεις», δήλωσε η Ντέμερ. «Παράλληλα η κυβέρνηση έχει, για πολιτικούς λόγους, μεγάλο συμφέρον στο να προστατεύει κρίσιμης σημασίας ενεργειακές υποδομές. Οι πολίτες και η οικονομία απαιτούν αξιόπιστη παροχή ενέργειας».
Η συνάδελφός της, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας, Τάνια Αλεμάνι, δήλωσε ότι παρόλο που το ποσοστό 20% που επεδίωκε η Κίνα είναι χαμηλότερο από το όριο του 25%, βάσει του οποίου η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε έρευνα ξένων, μη ευρωπαϊκών επενδύσεων, το υπουργείο της «εξετάζει πώς μπορούμε να προστατεύσουμε περαιτέρω τις κρίσιμης σημασίας υποδομές».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ