21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΟ εμπορικός πόλεμος «τιμωρεί» σκληρά τις ευρωπαϊκές μετοχές

Ο εμπορικός πόλεμος «τιμωρεί» σκληρά τις ευρωπαϊκές μετοχές

 

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν έντονα, «τιμωρήθηκαν» από το θέμα του εμπορικού πολέμου που επανήλθε στο προσκήνιο, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε από τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ, να εξετάσει μια αύξηση στο 25% από 10% των δασμών για τα κινεζικά προϊόντα, αξίας 200 δισ. δολαρίων. Το Πεκίνο έχει ήδη υποσχεθεί περαιτέρω αντίποινα από την πλευρά του, όπως επισημαίνεται.
Εν τω μεταξύ, η βρετανική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% σε 0,75%. Το βράδυ της Τετάρτης, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τα επιτόκια της τάξης του 1,75% -2%. Οι αναλυτές ωστόσο συνιστούν να ληφθεί υπόψη ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να αναθεωρήσει προς τα πάνω το κόστος δανεισμού δύο φορές, αντί για ένα, εντός του τρέχοντος έτους, δεδομένου ότι, όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο, Τζερόμ Πάουελ, η αμερικανική οικονομική δραστηριότητα αναπτύσσεται με ισχυρό ρυθμό και η ανεργία είναι χαμηλή.
Το Μιλάνο αντιμετώπισε σήμερα (σ.σ. Πέμπτη) τις χειρότερες καταστάσεις της Γηραιάς Ηπείρου, σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα και τονίζεται: Η διαφορά μεταξύ των ιταλικών και των γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε στις 249 μονάδες βάσης, αμέσως μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να αυξήσει το κόστος του χρήματος. Επιπλέον, προστίθεται πως ένα πλαίσιο αυξανόμενων επιτοκίων «τιμωρεί» την Ιταλία, η οποία όπως σημειώνεται είναι μια από τις πιο χρεωμένες χώρες στον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ