24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΒαριές κυρώσεις Τραμπ σε Τουρκία

Βαριές κυρώσεις Τραμπ σε Τουρκία

Η Ουάσιγκτον θα επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Αγκυρας, εάν ο Αμερικανός πάστορας Αντριου Μπράνσον, δεν αφεθεί οριστικά ελεύθερος, διαμήνυσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.
«Προς τον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κα την τουρκική κυβέρνηση, έχω ένα μήνυμα να στείλω εκ μέρους του προέδρου των ΗΠΑ: αφήστε ελεύθερο τον πάστορα Αντριου Μπράνσον τώρα ή ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τις επιπτώσεις».
«Εάν η Τουρκία δεν λάβει άμεσα μέτρα ώστε να αφεθεί ελεύθερος αυτός ο αθώος κληρικός και να επιστρέψει στην πατρίδα του την Αμερική, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν βαριές κυρώσεις στην Τουρκία έως τη στιγμή που ο Αντριου Μπράνσον θα είναι πλέον ελεύθερος» τόνισε ο Μάικ Πενς, μιλώντας εκ μέρους του Αμερικανού προέδρου, σε μια εκδήλωση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Την περασμένη Τετάρτη, τουρκικό δικαστήριο απεφάνθη ότι ο Μπράνσον, που παρέμεινε φυλακισμένος τους τελευταίους 21 μήνες, θα πρέπει να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Το να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό «είναι ένα πρώτο καλοδεχούμενο βήμα όμως δεν επαρκεί» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. «Στον Αντριου Μπράνσον αξίζει να είναι ελεύθερος» επέμεινε ο Μάικ Πενς.
Αγκυρα: Η Ουάσινγκτον δεν θα πετύχει κάτι για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα με το να απειλεί την Τουρκία
Η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα πετύχουν το επιθυμητό για αυτές αποτέλεσμα για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον, απειλώντας την Τουρκία.
«Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα με το να απειλεί την Τουρκία», δήλωσε με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν.
Είχαν προηγηθεί οι απειλές του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, που κάλεσε την Αγκυρα να αφήσει «αμέσως» ελεύθερο τον Μπράνσον, λίγο μετά τις απειλές περί τιμωρητικών μέτρων που διατύπωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.
«Οι ΗΠΑ πρέπει να ξανασκεφτούν την προσέγγισή τους και να υιοθετήσουν μια εποικοδομητική στάση πριν προκαλέσουν περαιτέρω βλάβη στα συμφέροντά τους και στη συμμαχία με την Τουρκία», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου.
Πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μίλησε τηλεφωνικά επί του θέματος με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, μετά τις απειλές Τραμπ.
Ο πάστορας τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό έπειτα από μακρά παραμονή στις τουρκικές φυλακές, ενώ δικάζεται για «τρομοκρατία» και «κατασκοπεία».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ