21.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠρωτοβουλίες του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου για τον προσδιορισμό των τρόπων αποκατάστασης του περιβάλλοντος...

Πρωτοβουλίες του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου για τον προσδιορισμό των τρόπων αποκατάστασης του περιβάλλοντος μετά τις φωτιές

Στην ανάληψη πρωτοβουλιών προχωρά άμεσα το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ώστε να συμβάλει στον προσδιορισμό των τρόπων αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος των πληγεισών από τις φωτιές, περιοχών της Αττικής, καθώς και στην εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και της γενικότερης Πολιτικής Προστασίας.
Σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο εκφράζει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων και σημειώνει ότι «είναι αποκαρδιωτικά λυπηρό το γεγονός ότι, για ακόμα μία φορά μέσα σε διάστημα λίγων μόλις μηνών από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, η ελληνική πολιτεία αποτυγχάνει παταγωδώς στο στοιχειώδες: να προστατέψει τις ζωές των πολιτών της».
Σε ό,τι αφορά τις κινήσεις στις οποίες θα προβεί το επόμενο χρονικό διάστημα, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο γνωστοποιεί ότι θα αναλάβει δέσμη πρωτοβουλιών που θα αφορούν τη γενικότερη τεκμηρίωση, υποστήριξη και προώθηση πολιτικών που συνδέονται με τη σταθερότητα των δασών και την προστασία τους από κάθε κίνδυνο που τα απειλεί, καθώς και με την παραγωγικότητα και την αειφορία τους, ώστε να διερευνηθούν οι αναγκαίες πολιτικές προτεραιότητες σε επίπεδο λήψης αποφάσεων για την οργάνωση και λειτουργία των απαραίτητων διοικητικών δομών.
Επίσης, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, πανεπιστήμια, επιστημονικά επιμελητήρια και επαγγελματικούς φορείς, θα συμμετάσχει στην χάραξη ενός Εθνικού Πλαισίου Αντιπυρικής Πολιτικής, Πυροπροστασίας και Πυρασφάλειας. Παράλληλα, θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή όλων των κλάδων των γεωτεχνικών, των κοινωνικών εταίρων, των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης και των επαγγελματικών και επιστημονικών επιμελητηρίων και συλλόγων, στη χάραξη μιας Εθνικής Στρατηγικής που με επιστημονικό και στοχευμένα δημιουργικό τρόπο, θα προσεγγίζει όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και συνδέονται με τα δασικά οικοσυστήματα και την πρωτογενή παραγωγή.
Την ερχόμενη εβδομάδα, το επιμελητήριο θα προσδιορίσει επακριβώς και θα δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται, ενώ εκφράζει την διαθεσιμότητά του να συνδράμει στο έργο της Πολιτείας με όλες τις δυνάμεις και δομές του και τίθεται στην διάθεση των αρμόδιων αρχών. Καλεί, τέλος, όλους τους γεωτεχνικούς να σταθούν στο πλευρό των πληγέντων και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ