21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣειρά δράσεων της ΝΔ για την ανακούφιση των πυροπλήκτων

Σειρά δράσεων της ΝΔ για την ανακούφιση των πυροπλήκτων

Σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά έχει αναλάβει η ΝΔ, με εντολή του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, έθεσε το σύνολο του κομματικού μηχανισμού και των οργανώσεων σε ετοιμότητα προκειμένου να υλοποιήσει, σε συνεργασία με το Συντονιστικό της περιοχής, δράσεις και πρωτοβουλίες ανακούφισης των πληγέντων.
Ηδη από το πρωί της περασμένης Τρίτης, ξεκίνησε από τις γραμματείες και τις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας, τόσο της Αττικής όσο και πανελλαδικά, η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων για την στήριξη των πυροπλήκτων.
Συγκεκριμένα, οι δράσεις που έχουν υλοποιηθεί ήδη από την Τρίτη είναι οι εξής:
Παραδόθηκαν κιβώτια με φάρμακα στα Κέντρα Υγείας Ραφήνας – Πικερμίου και Νέας Μάκρης.
Εστάλησαν παλέτες με νερά τα οποία δόθηκαν στο Δήμο Ραφήνας, στην 5η κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα και στο Λύρειο Ιδρυμα.
Εθελοντές της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ βρίσκονται, από τις πρώτες κιόλας ώρες, στις πληγείσες περιοχές και προσφέρουν βοήθεια. Συνολικά πάνω από 300 εθελοντές συμβάλλουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται σε συνεννόηση με την πολιτική προστασία.
Υστερα από πρόσκληση της Νέας Δημοκρατίας, ομάδα 13 εθελοντών-διασωστών ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη και στηρίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης σε πλήρη συντονισμό με την Πυροσβεστική. Πρόκειται για 12 πιστοποιημένους δασοπυροσβέστες και έναν χειριστή drone, μέλη της εθελοντικής διασωστικής ομάδας OΦΚΑΘ.
Η παράδοση προϊόντων συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Παλέτες με νερά, χυμούς και γάλατα, κιβώτια με ξηρά τροφή, παλέτες με είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.
Τέλος, έχουν αναληφθεί και οι παρακάτω δράσεις:
Από την περασμένη Πέμπτη, πολυμελής ομάδα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, υπό τον καθηγητή Τάκη Σκανδαλάκη, συντρέχει εθελοντικά το έργο των γιατρών του Κέντρου Υγείας Ραφήνας – Πικερμίου, σε συνεννόηση με τη δ/ντρια του Κέντρου Υγείας (ΚΥ), Αναστασία Ζάρζαλη και τον γιατρό Κωνσταντίνο Μώρο, πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Ραφήνας. Οποια ειδικότητα γιατρού ζητηθεί από το ΚΥ, προσφέρεται άμεσα.
Επίσης, έχουν συμμετάσχει εκατοντάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ σε έκτακτη αιμοδοσία.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ