22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΣυνεργασία ATTICA BANK και PIMCO για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων της...

Συνεργασία ATTICA BANK και PIMCO για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων της πρώτης

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση επενδυτών για την ανάληψη της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου της τιτλοποίησης, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στο Παρίσι, στο Λονδίνο και στο Μιλάνο, με τη συμβολή του Διεθνούς Συμβούλου Rothschild, η ATTICA BANK προχώρησε σε συνεργασία με την PIMCO.
O Πρόεδρος της ATTICA BANK, στη Γ.Σ. των Μετόχων της Τράπεζας, επεσήμανε τα ακόλουθα:
* Η συνεργασία με έναν χρηματοπιστωτικό οίκο του βεληνεκούς της PIMCO, που εγκρίθηκε ως προτιμώμενος επενδυτής της ανάληψης της διαχείρισης της δεύτερης τιτλοποίησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και πιστώσεων της Τράπεζας, αποτελεί ένα νέο και αποφασιστικό βήμα για την θωράκιση της Τράπεζας και διανοίγει προοπτικές για ευρύτερες στο μέλλον συνέργειες.
* Με την ολοκλήρωση της Γ.Σ. η Τράπεζα εξασφάλισε το σύνολο των προβλεπομένων κεφαλαίων της, τα οποία συμποσούνται σε 140 εκ. ευρώ περίπου μετρητά και 100 εκ. ευρώ επιπλέον από την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου με έκδοση ισόποσου ομολογιακού δανείου.
* Επιτυγχάνεται ο στόχος που είχε θέσει η Τράπεζα για υπερκάλυψη των δεικτών κεφαλαιακής της επάρκειας (Core Equity TIER I 15% και Core TIER II 18%).
* Μειώνονται αποφασιστικά τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα της Τράπεζας από 37% στο 20% περίπου.
Με τον τρόπο αυτόν η Τράπεζα, απερίσπαστα πλέον, θα επικεντρωθεί στο κύριο έργο της και συγκεκριμένα στην πλήρη ψηφιοποίησή της, στην παροχή υψηλών προδιαγραφών ψηφιοποιημένων υπηρεσιών στους πελάτες της και στους καταθέτες της, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά.
Τέλος, με την μεταβίβαση μέρους των μετοχών του ΕΦΚΑ στο ΤΜΕΔΕ, το οποίο αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας και για την είσοδο στο μετοχικό της κεφάλαιο στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα ενισχύσει τη τεχνογνωσία και τις πρακτικές που απαιτεί στο σύγχρονο χρηματοπιστωτικό περιβάλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ