14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΜε τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ συναντάται σήμερα ο πρόεδρος Τραμπ

Με τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ συναντάται σήμερα ο πρόεδρος Τραμπ

Η τετ-α-τετ συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο ενδέχεται να είναι τεταμένη: ο Ντόναλντ Τραμπ δέχεται σήμερα τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την ώρα που ο εμπορικός πόλεμος που έχει ξεκινήσει προκαλεί αντιδράσεις και από το κόμμα του, τους Ρεπουμπλικάνους.
Ηδη, ο Γιούνκερ μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF δήλωσε ότι δεν είναι «ιδιαίτερα αισιόδοξος» ενόψει των συζητήσεων σήμερα.
«Λέμε ξεκάθαρα ότι δεν είμαστε εχθροί των ΗΠΑ, έχουμε ένα κοινό παρελθόν το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε. Ομως δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να λάβει αντίμετρα σε περίπτωση που ο Τραμπ αποφασίσει να επιβάλει επιπλέον δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.
Στο μεταξύ, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη την παροχή έκτακτης βοήθειας ύψους 12 δισ. δολαρίων για τους γεωργούν που πλήττονται από τους δασμούς που επέβαλαν σε κάποια αμερικανικά προϊόντα η ΕΕ, η Κίνα και ο Καναδάς σε αντίποινα για τους δασμούς του Τραμπ.
Στο πλαίσιο αυτό, η συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του προέδρου της Κομισιόν προμηνύεται δύσκολη.
Γνωστός για την ειλικρίνειά του και το χιούμορ του ο Γιούνκερ διηγήθηκε ότι στη διάρκεια της συνόδου της G7 ο Τραμπ του είχε πει: «Ζαν Κλοντ, είσαι ένας στυγνός δολοφόνος». «Πιστεύω ότι το εννοούσε ως κομπλιμέντο, όμως δεν είμαι σίγουρος…», πρόσθεσε.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ