19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΗ πύρινη λαίλαπα ματαιώνει την δεξίωση της 24ης Ιουλίου για την Αποκατάσταση...

Η πύρινη λαίλαπα ματαιώνει την δεξίωση της 24ης Ιουλίου για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τις τραγικές συνέπειες των πυρκαγιών που έπληξαν κυρίως την περιοχή της Αττικής.
Μετά την ενημέρωση αυτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να ματαιώσει την καθιερωμένη δεξίωση της 24ης Ιουλίου για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Επίσκεψη ΠτΔ στα κτίρια του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ
«Σήμερα είναι ημέρα μνήμης. Είναι η 44η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας αλλά όλα τα επισκιάζει η τραγωδία των νεκρών της πυρκαγιάς» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα κτίρια του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, που σήμερα είναι στη διάθεση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ).
Στο σημείο ο Πρ. Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Σπύρου Μουστακλή, ενώ περιηγήθηκε στους χώρους. Είδε μέσα στα κελιά το γραφείο του Αλέκου Παναγούλη, το χώρο που βασανίστηκε ο Σπύρος Μουστακλής, επίσης αντικείμενα εξορισθέντων από διάφορους τόπους εξορίας, για παράδειγμα από την Αίγινα. Ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ, Κώστας Μανταίος περιέγραψε, τέλος, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους τρόπους δράσης των αντιστασιακών ενάντια στη χούντα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ