24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΑυτό είναι το νέο υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας

Αυτό είναι το νέο υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας

 

Τη νέα κυβέρνηση με μόλις 16 υπουργεία ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Μόνο τρεις υπουργοί διατηρούν την θέση τους στο νέο υπουργικό συμβούλιο.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ. Αντιπρόεδρος είναι ένας σε αντίθεση με τις φήμες ότι μπορεί να ήταν δύο ή και τρεις και είναι ο Φουάτ Οκτάϊ. Ο γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που ήταν υπουργός Ενέργειας, αναλαμβάνει το τιμόνι της Οικονομίας που, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο Πρόεδρος Ερντογάν, έχει συγκεντρωθεί σε ένα υπουργείο. Εκπληξη του Ερντογάν αποτελεί ο διορισμός του Γενικού Επιτελάρχη, Χουλουσί Ακάρ, που κατά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος είχε παραμείνει όμηρος των πραξικοπηματιών, ως υπουργού Αμύνης. Το ερώτημα που παραμένει είναι ποιός τώρα θα διοριστεί στην θέση του, ως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Τουρκικού Στρατού.
Το υπόλοιπο επιτελείο της κυβέρνησης αποτελούν η Ζεχρά Ζουμρούτ Σελτζούκ, υπουργός Εργασίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και Οικογένειας, υπουργός Περιβάλλοντος ο Μουράτ Κουρούμ, υπουργός Φυσικών πόρων και Ενέργειας ο Φατίχ Ντονμέζ, υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας ο Μεχμέτ Κασαπογλού, υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού ο Μεχμέτ Ερσόϊ, υπουργός Παιδείας ο Ζιγιά Σελτζούκ, υπουργός Υγείας ο Φαχρετίν Κότζα, υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας ο Μουσταφά Βαράνκ, υπουργός Γεωργίας και Δασών ο Μπεκίρ Πακντεμιρλί, υπουργός Εμπορίου η Ρουσχάρ Πεκτζάν και υπουργός Μεταφορών και Υποδομών ο Καχίτ Τουράν.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ