«Νότα» πολιτισμού από τους σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών στο ΥΠΟΙΚ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 10 Ιουλίου 2018

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

 

Μια «γεύση» πολιτισμού παίρνουν από την Δευτέρα όσοι επισκέπτονται το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, στην οδό Νίκης 5-7 στο Σύνταγμα. Οι τρεις εδρεύοντες εκεί κυβερνητικοί αξιωματούχοι (ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, στον 7ο όροφο, ο επί των Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον 6ο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον 5ο) θέλησαν να δώσουν μια άλλη «νότα» μακριά από τους «ψυχρούς» αριθμούς και τα κονδύλια.
Σε συνεννόηση με τους σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών, περίπου 160 έργα τους κοσμούν πλέον τους τρεις ορόφους του υπουργείου. Στον προθάλαμο του 6ου ορόφου φιλοξενείται ένα γλυπτό, ενώ πίνακες ζωγραφικής κοσμούν τον διάδρομο που οδηγεί στο γραφείο του κ. Τσακαλώτου. Ανάλογη είναι η εικόνα και στους άλλους δύο ορόφους.
Για την ιστορία, τα έργα τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οπότε, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που απουσιάζει στις ΗΠΑ και στη συνέχεια στο Eurogroup που θα ακολουθήσει το υπερατλαντικό ταξίδι, θα τα δει για πρώτη φορά όταν επιστρέψει στην Αθήνα μετά τις 12 Ιουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *