Ειδική μηνιαία αποζημίωση στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 4 Ιουλίου 2018

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

 

Ειδική μηνιαία αποζημίωση θα καταβάλλεται στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αμυνας, που αφορά την κύρωση μνημονίου κατανόησης μεταξύ των υπουργείων Αμυνας της Ελλάδος με άλλα ευρωπαϊκά κράτη για πολυεθνική συνεργασία.
Η τροπολογία είχε κατατεθεί από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, και έγινε δεκτή από τον υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο, ενώ την υπερψήφισαν όλα τα κόμματα.
Στη ρύθμιση ορίζεται ότι σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής, θα τους καταβάλλεται ειδική αποζημίωση εξωτερικού.
Οπως ανέφερε ο κ. Καμμένος, η ρύθμιση αυτή θα δώσει το επιχείρημα της μόνιμης κατοικίας στους δύο Ελληνες που κρατούνται στην Τουρκία, προκειμένου το δικαστήριο να μην έχει ερείσματα για την περαιτέρω κράτησή τους.
«Την Παρασκευή υπάρχει δικαστήριο. Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι» είπε ο κ. Καμμένος.
Επίσης, με άλλη τροπολογία του υπουργείου Αμυνας, προστέθηκε η Ηπειρος και η Μακεδονία στις περιοχές όπου οι υπηρετούντες λαμβάνουν επίδομα παραμεθορίου (200 ευρώ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *