15.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠειθαρχικές ευθύνες επιρρίπτει το πόρισμα για τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Πειθαρχικές ευθύνες επιρρίπτει το πόρισμα για τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Σε σειρά διαφορετικών φορέων του δημοσίου εντοπίζει ευθύνες για τις φονικές πλημμύρες του 2017 στη Μάνδρα Αττικής η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, στο πόρισμά της.
Το δασαρχείο και την πολεοδομία Ελευσίνας, εκλεγμένους του Δήμου Μάνδρας και ιδιώτες μηχανικούς «δείχνει» το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, για τις πολύνεκρες πλημμύρες στη Μάνδρα τον Νοέμβριου του 2017 που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες πολίτες.
Σύμφωνα με το πόρισμα της κ. Παπασπύρου, οι αρχές όφειλαν να επισπεύσουν τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων λόγω της συχνότητας των πλημμυρών που παρουσιάζονταν ήδη από το 2014 και μετά.
Από την πλευρά του, το Δασαρχείο Αιγάλεω, κατηγορείται για το γεγονός ότι οι υπάλληλοί του καθυστέρησαν τρία χρόνια να απαντήσουν σχετικά με το αν η περιοχή αποτελεί δασική έκταση ώστε να αρχίσουν τα αντιπλημμυρικά έργα.
Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι στο πόρισμα γίνεται σαφής αναφορά και στις αυθαίρετες κατασκευές εντός της κοίτης των ρεμάτων της περιοχής, που ανήκουν τόσο σε ιδιώτες, όσο και στο δημόσιο. Συγκεκριμένα, τα αυθαίρετα κτίσματα μέσα στα ρέματα είναι τουλάχιστον 39, ενώ ο Δήμος Μάνδρας κατηγορείται για την ανέγερση αμαξοστασίου και δημοτικού θεάτρου εντός της κοίτης.
Σε ό,τι αφορά την Πολεοδομία της Ελευσίνας προκύπτει ότι δεν κατέγραψε, ως όφειλε, τα αυθαίρετα κτίσματα κατά μήκος των ρεμάτων, ενώ είχαν προηγηθεί πλημμύρες και τον Οκτώβριο του 2015. Παράλληλα, φαίνεται ότι η συγκεκριμένη πολεοδομία εξέδωσε νόμιμες άδειες για οικοδομές εντός της κοίτης του ρέματος, ενώ σοβαρό είναι επίσης το ζήτημα ότι διενήργησε εκθέσεις αυτοψίας σε αυθαίρετα κτίσματα μετά τις φονικές πλημμύρες της 15 Νοεμβρίου του 2017.
Πηγή Sputnik news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ