Η πρώτη υπαγωγή τηλεοπτικής σειράς στο επενδυτικό κίνητρο του νόμου 4487/2017 είναι γεγονός και όχι virtual reality

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 28 Ιουνίου 2018

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ν. Παππάς: «Η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει και στα οπτικοακουστικά»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, υπέγραψε την Τετάρτη την πρώτη απόφαση υπαγωγής οπτικοακουστικού έργου στο επενδυτικό κίνητρο του νόμου 4487/2017, περί ενίσχυσης οπτικοακουστικών παραγωγών.
Η έγκριση αφορά στην τηλεοπτική σειρά «EDEN» (μίνι σειρά έξι επεισοδίων, γαλλογερμανικής παραγωγής), η οποία διαπραγματεύεται το προσφυγικό δράμα στη σημερινή Ευρώπη. Η προβολή της υπολογίζεται για τον Φεβρουάριο του 2019 από το γνωστό γαλλογερμανικό κανάλι ARTE.
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ανέφερε σχετικά: «Η πρώτη απόφαση υπαγωγής τηλεοπτικής σειράς στο νέο πλαίσιο στήριξης της οπτικοακουστικής παραγωγής στη χώρα μας, επιβεβαιώνει τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία τόσο του ΕΚΟΜΕ όσο και του μηχανισμού υποδοχής αιτήσεων, όπως τον θέσαμε σε λειτουργία μερικές εβδομάδες πριν. Η αρχή έγινε. Η συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο εντυπωσιακή, με βάση τα θετικά μηνύματα που λαμβάνουμε».
Υπεγράφη συμφωνία για δημιουργία διασυνοριακού βαλκανικού διαδρόμου με τεχνολογία 5G
Υπεγράφη, παρουσία της Επιτρόπου Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκάμπριελ, συμφωνία για τη δημιουργία του Διασυνοριακού Βαλκανικού Διαδρόμου, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας 5G, μεταξύ της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας, με στόχο την προώθηση της συνδεδεμένης και αυτοματοποιημένης κινητικότητας.
Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδας, Νίκος Παππάς, ο Υπουργός Μεταφορών, Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας, Ιβαήλο Μοσκόφσκι και η Υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας, Τατιάνα Μάτιτς.


Στο πλαίσιο της Ψηφιακή Συνέλευση (Digital Assembly 2018), που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη βουλγαρική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Σόφια της Βουλγαρίας.
Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας θα οδηγήσει σε ασφαλέστερες και περισσότερο βιώσιμες μεταφορές, στην ανάπτυξη νέων ψηφιακών τεχνολογιών και εργαλείων, στην περαιτέρω προώθηση της καινοτομίας σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Σερβία, στη διασφάλιση του θεμιτού ανταγωνισμού στη συγκεκριμένη αγορά, κ.ά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *