16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΕργα και ημέρες των «Ελλήνων» στο Μουντιάλ

Εργα και ημέρες των «Ελλήνων» στο Μουντιάλ

 

Το Μουντιάλ που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Ρωσία έχει και «ελληνικό χρώμα», καθώς υπάρχουν κάποιοι παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή της χώρας τους στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού.
ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ο Αμρ Ουάρντα ανήκει στον ΠΑΟΚ, ωστόσο τη σεζόν 2017-2018 αγωνίστηκε με τη μορφή του δανεισμού στον Ατρόμητο. Επίσης, έχει φορέσει τη φανέλα και του Παναιτωλικού. Συμπεριλήφθηκε στην αρχική ενδεκάδα της Αιγύπτου στην πρεμιέρα του Μουντιάλ με την Ουρουγουάη (σ.σ. ήττα με 1-0) και αγωνίστηκε για 82 λεπτά. Στον αγώνα με τη Ρωσία (σ.σ. ήττα με 3-1) πέρασε ως αλλαγή στο 64ο λεπτό, ενώ ήταν αναπληρωματικός και στο παιχνίδι με τη Σαουδική Αραβία (σ.σ. ήττα με 2-1), όπου μπήκε ως αλλαγή στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+7’). Η Αίγυπτος γνώρισε τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες και αποκλείστηκε.
ΙΡΑΝ: Στο Ιράν υπάρχει έντονο «ελληνικό» στοιχείο, αφού στην αποστολή της εθνικής ομάδας συμπεριλαμβάνονται ο Μασούντ Σοτζαέι της ΑΕΚ και οι Εχσάν Χατζισαφί, Καρίμ Ανσαριφάρντ του Ολυμπιακού. Και οι τρεις αγωνίστηκαν με την εθνική ομάδα στο Μουντιάλ, ωστόσο δεν κατάφεραν να φέρουν το Ιράν στην πρώτη δυάδα του 2ου ομίλου που πήρε το «εισιτήριο» για τους «16» της διοργάνωσης. Οι τρεις συμπεριλήφθηκαν στο αρχικό σχήμα του Ιράν στην πρεμιέρα του Μουντιάλ με το Μαρόκο (σ.σ. νίκη με 1-0), ενώ ο Μασούντ αντικαταστάθηκε στο 68ο λεπτό. Χατζισαφί και Ανσαριφάρντ ήταν βασικοί κόντρα στην Ισπανία (σ.σ. ήττα με 1-0), αλλά έγιναν αλλαγή στο β’ μέρος (στο 69’ και το 74’, αντίστοιχα), ενώ ο Μασούντ δεν χρησιμοποιήθηκε. Στον αγώνα με την Πορτογαλία (σ.σ. ισοπαλία 1-1) ο Χατζισαφί ήταν βασικός και αντικαταστάθηκε στο 56’, ο Ανσαριφάρντ μπήκε στο παιχνίδι στο 76’ και σκόραρε με πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+3’), χαρίζοντας την ισοπαλία 1-1 στην ομάδα του, η οποία έμεινε με 4 βαθμούς στην τρίτη θέση του γκρουπ και εκτός συνέχειας. Ο Μασούντ δεν χρησιμοποιήθηκε κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης.
ΣΕΡΒΙΑ: Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ είναι ένας από τους παίκτες που αγωνίστηκαν με τη Σερβία στη νίκη (1-0) της πρεμιέρας επί της Κόστα Ρίκα. Ο υψηλόσωμος επιθετικός πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης. Δεν χρησιμοποιήθηκε στον αγώνα με την Ελβετία, όπου οι «πλάβι» ηττήθηκαν με 2-1.
Εκτός, όμως, από αυτούς, υπάρχουν και αρκετοί άλλοι που πέρασαν στο παρελθόν από τα ελληνικά γήπεδα. Ετσι, στην αποστολή της Αιγύπτου υπάρχει ο Σικαμπάλα, ο οποίος έχει αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, ενώ προπονητής των «Φαραώ» ήταν ο άλλοτε τεχνικός του Αρη, Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Η Σουηδία διεκδικεί την πρόκρισή της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας τέσσερις «Ελληνες» στη σύνθεσή της. Αυτοί είναι οι Μάρκους Μπεργκ (Παναθηναϊκός), Τζίμι Ντουρμάζ (Ολυμπιακός), Ρόμπιν Ολσεν (ΠΑΟΚ) και Οσκαρ Χίλιεμαρκ (Παναθηναϊκός). Το Μαρόκο, το οποίο κατετάγη τελευταίο στον 2ο όμιλο του Μουντιάλ, είχε στις τάξεις του δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, τους Μανουέλ Ντα Κόστα και Μεχντί Καρσελά. Η Ισλανδία προσπαθεί να πάρει την πρόκριση για τους «16» από τον 4ο όμιλο με τη… βοήθεια των Αλφρεντ Φινμπόγκασον (Ολυμπιακός) και Αρνορ Ινγκβι Τραούστασον (ΑΕΚ). Στη Σερβία, εκτός του Πρίγιοβιτς υπάρχει και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ενώ στην Πορτογαλία ο πρώην άσος της ΑΕΚ, Μπρούνο Αλβες. Προπονητής του ιβηρικού συγκροτήματος είναι ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος έχει εργαστεί τόσο στην εθνική Ελλάδας όσο και σε τρεις ελληνικούς συλλόγους (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ).
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στο τεχνικό επιτελείο της Κολομβίας έχει ενταχθεί ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Εστεμπάν Καμπιάσο, ενώ προπονητής τερματοφυλάκων στην εθνική Βελγίου είναι ο άλλοτε παίκτης των Πειραιωτών, Ερβιν Λέμενς.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ