13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΑρχισαν οι επαφές με τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ για τη συγγραφή της...

Αρχισαν οι επαφές με τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ για τη συγγραφή της έκθεσης του άρθρου 4

 

Επαφές με τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ έχουν από την Δευτέρα υπηρεσιακά στελέχη των εμπλεκόμενων με το πρόγραμμα υπουργείων, καθώς η αποστολή του Ταμείου βρίσκεται στην Αθήνα για τη συγγραφή της έκθεσης του άρθρου 4. Οι επαφές θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη και η έκθεση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί προς τα μέσα του Ιουλίου.
Τα κλιμάκια του Ταμείου θα καταγράψουν τα μεγέθη της οικονομίας, αλλά και τις κυβερνητικές προθέσεις για την εποχή μετά το πρόγραμμα, και στο πλαίσιο της προετοιμασίας των επαφών αυτών υπήρξαν συναντήσεις στο υπουργείο Οικονομικών του υπουργού, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με την υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ολγα Γεροβασίλη και την υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις αλλαγές στο Δημόσιο θα δοθούν διαβεβαιώσεις ότι όλοι οι νέοι μόνιμοι γενικοί διευθυντές και γραμματείς θα έχουν τοποθετηθεί έως το τέλος του 2018. Στα εργασιακά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα κυβερνητικά στελέχη βολιδοσκοπούν τους θεσμούς για τη δυνατότητα να γίνουν εντός του τρέχοντος έτους οι πρώτες αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και όχι από το 2019. Ενώ για τις συντάξεις, δεν αναμένεται στην παρούσα φάση να τεθεί ζήτημα μη εφαρμογής της νομοθετημένης μείωσής τους από την 1η Ιανουαρίου 2019, χωρίς να αποκλείεται να συζητηθεί (η μη εφαρμογή) προς το τέλος του τρέχοντος έτους.
Σημειώνεται πως το ΔΝΤ έχει παράλληλα αρχίσει την εκπόνηση της μελέτης βιωσιμότητας του χρέους (DSA) μετά τις αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup. Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, το Ταμείο αναμένεται να κινηθεί εντός του πλαισίου που έθεσε η γενική διευθύντριά του, Κριστίν Λαγκάρντ, στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup. Ητοι, ότι το χρέος είναι βιώσιμο σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ σε μακροπρόθεσμο επίπεδο υπάρχουν οι δεσμεύσεις της ευρωπαϊκής πλευράς για νέες παρεμβάσεις το 2032, εάν χρειαστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ