21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΗ Ρώμη απειλεί να μποϊκοτάρει τη μίνι σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών

Η Ρώμη απειλεί να μποϊκοτάρει τη μίνι σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών

Η Ρώμη άφησε να πλανάται η απειλή να μποϊκοτάρει τη μίνι σύνοδο κορυφής για τη μετανάστευση, που έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή στις Βρυξέλλες, εκτιμώντας πως τα συμπεράσματα αυτής της συνάντησης είναι ήδη γραμμένα και δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της, πριν επιβεβαιώσει τελικά ότι θα είναι παρούσα.
«’Η υπάρχει μια πρόταση χρήσιμη σχετικά με την υπεράσπιση των συνόρων, την ασφάλεια και, προσθέτω, σχετικά με τα δικαιώματα των αληθινών προσφύγων ή ας τολμήσουμε να πούμε όχι», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι.
«Αν πάμε στη σύνοδο για να δεχθούμε ένα μάθημα που έχουν ήδη προετοιμάσει οι Γάλλοι και οι Γερμανοί, καλύτερα να κάνουμε οικονομία τα χρήματα του ταξιδιού», πρόσθεσε ο Σαλβίνι, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας.
Ο νέος πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, διαβεβαίωσε πάντως σήμερα το απόγευμα μέσω του Facebook ότι θα είναι παρών την Κυριακή στις Βρυξέλλες, αφού δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, «ανήσυχη» για την ενδεχόμενη απουσία της Ιταλίας.
«Της επιβεβαίωσα πως θα ήταν απαράδεκτο για μένα να συμμετάσχω σ’ αυτή τη σύνοδο κορυφής με ένα κείμενο ήδη επεξεργασμένο», γράφει.
«Η καγκελάριος αποσαφήνισε τα πράγματα λέγοντας ότι υπήρξε μια «παρεξήγηση»: το σχέδιο του κειμένου που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη θα αποσυρθεί», εξηγεί ο Τζουζέπε Κοντε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ