16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠαρεμβάσεις σε Εθνικό Κήπο, Εμπορικό Τρίγωνο, Αγιο Παντελεήμονα και Ποδηλατόδρομους από το...

Παρεμβάσεις σε Εθνικό Κήπο, Εμπορικό Τρίγωνο, Αγιο Παντελεήμονα και Ποδηλατόδρομους από το Δήμο Αθηναίων

Σε τέσσερα μεγάλα έργα στο κέντρο της Αθήνας προχωρά ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου να αλλάξει η όψη της. Πρόκειται για τον Εθνικό Κήπο, το Εμπορικό Τρίγωνο, την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, καθώς και τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων.
Οι παρεμβάσεις είναι συνολικού ύψους 9,5 εκατ. ευρώ και υλοποιούνται, μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, που εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020».
H αναβάθμιση του Εμπορικού Τριγώνου του Δήμου Αθηναίων αφορά τις πεζοδρομήσεις και αστικές παρεμβάσεις που θα θέσουν το πλαίσιο κοινωνικά συνεπούς χρήσης και οργανωμένης διαχείρισής του, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα και την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής (προϋπολογισμός 4 εκατ. ευρώ).
H ανάπλαση της πλατείας Αγίου Παντελεήμονα αφορά την αναζωογόνηση και την ελκυστικότητα της περιοχής με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων των οδών Πιπίνου, Αλκιβιάδου και Αγορακρίτου (προϋπολογισμός 450.000 ευρώ).
H βελτίωση των υποδομών και του πρασίνου στον Εθνικό Κήπο με έργα που στοχεύουν στην ουσιαστική αναζωογόνηση και την εξασφάλιση της μακροχρόνιας βιωσιμότητας του Κήπου (προϋπολογισμός 4,1 εκατ. ευρώ).
H δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών, μέσω των οποίων θα επιτευχθούν η απρόσκοπτη ροή των ποδηλάτων και η σύνδεση σημαντικών σημείων ενδιαφέροντος, τα οποία έλκουν μεγάλο αριθμό μετακινήσεων (προϋπολογισμός 950.000 ευρώ).
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επεσήμανε ότι «απέναντι σε ατυχείς εμπνεύσεις για νεοπαγή υπερσυγκεντρωτικά σχήματα που παράγουν πρόσθετη γραφειοκρατία και περιττά έξοδα για το κράτος, ο Δήμος Αθηναίων αποδεικνύει στην πράξη ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει και σχέδιο και πολιτική βούληση για να επεξεργαστεί και κυρίως να υλοποιήσει παρεμβάσεις που αλλάζουν καθημερινά την πόλη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ