20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΣε προορισμό για διακοπές μικρής διάρκειας (city break) καθιερώνεται η Αθήνα

Σε προορισμό για διακοπές μικρής διάρκειας (city break) καθιερώνεται η Αθήνα

 

Σε προορισμό για διακοπές μικρής διάρκειας (city break) καθιερώνεται η Αθήνα με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στο πλαίσιο εκδήλωσης για την προβολή της Αθήνας στο κοινό της Γαλλίας, μόνο για τους κατόχους MasterCard. Συγκεκριμένα από το 2013 μέχρι σήμερα η άνοδος των τουριστών που επιλέγουν την Αθήνα για city break ανέρχεται σε 647%. Αθροιστικά, αυτή την περίοδο 4 στους 10 επισκέπτες της Αθήνας έρχονται για διακοπές μικρής διάρκειας, αριθμός ιδιαίτερα σημαντικός για την τόνωση της εγχώριας οικονομίας.
Ο Δήμος Αθηναίων ενώνει τις δυνάμεις του με τη Mastercard για την προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη
Με στόχο την καθιέρωση της Αθήνας ως τον πλέον ανερχόμενο city break προορισμό στην Ευρώπη, ο Δήμος Αθηναίων, μέσα από το Athens Tourism Partnership, ενώνει τις δυνάμεις του με την Mastercard και δημιούργησε ψηφιακή καμπάνια, για την προβολή της Αθήνας στο εξωτερικό. Όπως τονίστηκε σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Αθήνα, η εν λόγω καμπάνια προβολής της Αθήνας παρουσιάζει βιωματικές εμπειρίες σχεδιασμένες αποκλειστικά για τους κατόχους καρτών Mastercard.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι «φιλοσοφία μας είναι να ενωθούν οι υγιείς δυνάμεις της πόλης μας, να γίνουν συνέργειες και να πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό για την Αθήνα. Η σύμπραξη με την AEGEAN και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών μέσα από το Athens Tourism Partnership είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα επιτυχίας. Το 2017 η Αθήνα έσπασε κάθε ρεκόρ αφίξεων επισκεπτών, γίνεται πόλος έλξης νέων καλλιτεχνών και δημιουργών από το εξωτερικό, ενώ μεγάλοι διεθνείς ξενοδοχειακοί όμιλοι επιλέγουν την πόλη μας για τη λειτουργία νέων σύγχρονων, ξενοδοχειακών μονάδων συμβάλλοντας στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Πλέον κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά στην προσπάθειά μας να γίνει η πόλη μας ο κορυφαίος προορισμός στην ευρύτερη περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, καλωσορίζουμε τη συνεργασία με μια κορυφαία εταιρεία, όπως η Mastercard που έχει αποδείξει στην πράξη το συστηματικό ενδιαφέρον της για την Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.


Με όχημα το Athens Tourism Partnership και με κεντρικό μήνυμα το «Μαζί για την Αθήνα», ο Δήμος Αθηναίων ανέλαβε πριν από δύο χρόνια την πρωτοβουλία να φέρει κοντά κορυφαίους φορείς του τουρισμού, όπως η AEGEAN και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε μια πρωτοποριακή σύμπραξη μεταξύ μιας δημόσιας αρχής και ιδιωτικών επιχειρήσεων, που με την υποστήριξη της Marketing Greece έθεσε ως στόχο την ανάδειξη της αυθεντικής εμπειρίας της Αθήνας και τη σταδιακή καθιέρωσή της ως κορυφαίου city break προορισμού στη νότια Ευρώπη. Η συνεργασία με την Mastercard εγκαινιάζει το επόμενο μεγάλο βήμα για το Athens Tourism Partnership που προβλέπει τη διεύρυνσή του με τη συμμετοχή ισχυρών φορέων, ιδρυμάτων και εταιρειών που σχετίζονται με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης.
Τονίζεται ότι η ψηφιακή καμπάνια, που ξεκίνησε στην αγορά της Γαλλίας, με τίτλο «Athens exclusive experiences for Mastercard cardholders», προωθεί τρεις βιωματικές εμπειρίες ανεκτίμητης αξίας στην πόλη μέσω των οποίων, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα την Αθήνα και τα κρυμμένα μυστικά της. Οι τρεις εμπειρίες, που σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τη συνεργασία αυτή, εμπνέονται από τη φιλοσοφία, τη γαστρονομία και τη κλασική Αθήνα και αφορούν σε θεματικές ξεναγήσεις με έντονα διαδραστικά στοιχεία, που αναδεικνύουν την πόλη μέσα από μία διαφορετική σκοπιά και δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να βιώσουν στιγμές ανεκτίμητης αξίας.
Τέλος όσον αφορά τις δράσεις του Δήμου Αθηναίων, ο κ. Καμίνης ανακοίνωσε ότι στις αρχές Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, ευρείας κλίμακας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του AIRBNB, ξενοδόχων, αλλά και εκπροσώπων από τις χώρες που ανθεί η οικονομία του διαμοιρασμού (Βερολίνο, Ολλανδία κ.λπ.), ώστε να εξεταστούν τα οφέλη αλλά και οι περενέργειες που υπάρχουν από τη λειτουργία της πλατφόρμας ενοικίασης κατοικιών στην Αθήνα αλλά και σε όλη τη χώρα.
ΚΑΧ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ