14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΣε υψηλά επίπεδα 7ετίας διαμορφώνεται ο δείκτης κύκλου εργασιών των ελληνικών τουριστικών...

Σε υψηλά επίπεδα 7ετίας διαμορφώνεται ο δείκτης κύκλου εργασιών των ελληνικών τουριστικών γραφείων στο α’ τρίμηνο του 2018

 

Σε υψηλά επίπεδα 7ετίας διαμορφώνεται ο δείκτης κύκλου εργασιών των ελληνικών τουριστικών γραφείων στο α’ τρίμηνο του 2018, καταδεικνύοντας την ισχυρή άνοδο της ζήτησης των ταξιδιωτών για διακοπές στην Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από την ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με την οποία ο δείκτης κύκλου εργασιών στα τουριστικά γραφεία το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς, παρουσιάζει αύξηση 25,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 και συγχρόνως τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε ετήσια βάση από το 2010.
“Ο ελληνικός τουρισμός και φέτος αναπτύσσει πλήρη δυναμική και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι τα οφέλη του διαχέονται στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Τα τουριστικά γραφεία, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του τουρισμού, και ως εκ τούτου, τα οικονομικά τους μεγέθη είναι η απεικόνιση των διακυμάνσεων της τουριστικής ζήτησης. Η εικόνα του α’ τρίμηνου αποτελεί ένδειξη αυξημένης ζήτησης και είναι προϊόν των ποιοτικών υπηρεσιών που προσφέρει ο κλάδος μας προς όφελος του ελληνικού τουρισμού”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας των τουριστικών γραφείων.
Μάλιστα ο πρόεδρος της FedHATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης υπογραμμίζει ότι η αύξηση των μεγεθών θα ήταν υψηλότερη εάν υπήρχε έλεγχος και πάταξη των ποικίλων παράνομων τουριστικών δραστηριοτήτων από επιχειρήσεις και ιδιώτες τρίτων χωρών (εκτός Ε.Ε.), αλλά και εγχώριων καιροσκόπων που δραστηριοποιούνται στην τουριστική αγορά και δρουν κυριολεκτικά ανενόχλητοι.
ΚΑΧ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ