14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟ Ν. Τραμπ εξέφρασε την αισιοδοξία του ενόψει της συνάντησής του με...

Ο Ν. Τραμπ εξέφρασε την αισιοδοξία του ενόψει της συνάντησής του με τον Κιμ Γιονγκ-Ουν

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την αισιοδοξία του και μια κάποια ανυπομονησία, μία ημέρα πριν την ιστορική σύνοδο κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν.
Τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στη Σιγκαπούρη και το ερώτημα στα χείλη όλων είναι αν ο 71χρονος Τραμπ, που προς έκπληξη όλων δέχθηκε να συναντηθεί με τον Κιμ, θα καταφέρει εκεί που έχουν αποτύχει όλοι οι προκάτοχοί του;
«Χαρούμενος που είμαι στη Σιγκαπούρη, ανυπομονησία στην ατμόσφαιρα!», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος παρά το φιάσκο της συνόδου της G7 στον Καναδά, όπου οι ΗΠΑ βρέθηκαν απομονωμένες.
«Πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά», πρόσθεσε λίγο αργότερα αναφερόμενος στο γεύμα εργασίας που θα έχει με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λουνγκ.
Κεντρικό πρόσωπο των διαπραγματεύσεων, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος έχει συναντηθεί δύο φορές με τον Κιμ στην Πιονγκγιάνγκ, έκανε λόγο από την πλευρά του για «ουσιαστικές και λεπτομερείς» συναντήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.
Η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη το πρωί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο της Σιγκαπούρης.
Η σύνοδος, η οποία θα προσφέρει διεθνή προβολή στον Βορειοκορεάτη ηγέτη, οι μετακινήσεις στο εξωτερικό του οποίου μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, θεωρείται ήδη ως μεγάλη αναγνώριση από τις ΗΠΑ.
«Εδώ και 25 χρόνια η Βόρεια Κορέα προσπαθεί να πετύχει μια συνάντηση με έναν εν ενεργεία Αμερικανό πρόεδρο», εξηγεί ο Μπόρις Τούκας, ερευνητής του Centre for Strategic Studies στην Ουάσινγκτον.
Το διακύβευμα είναι οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Πιονγκγιάνγκ, εναντίον της οποίας έχουν επιβληθεί αυστηρές διεθνείς κυρώσεις.
«Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε την πλήρη, αξιόπιστη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου», τόνισε ο Πομπέο σε tweet του.
Το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA έκανε λόγο για «μια νέα εποχή», επιβεβαιώνοντας ότι η αποπυρηνικοποίηση και «ένας μηχανισμός για τη διασφάλιση της μόνιμης ειρήνης στην κορεατικής χερσόνησο» θα είναι στην ατζέντα της συνόδου κορυφής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ