18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΗ «Απαγορευμένη Πόλη» του Πεκίνου στο Μουσείο Ακρόπολης

Η «Απαγορευμένη Πόλη» του Πεκίνου στο Μουσείο Ακρόπολης

 

Το Παλάτι του Πολλαπλού Μεγαλείου για τον μελλοντικό Αυτοκράτορα. Εκλεπτυσμένη Μουσική και Συναθροίσεις Τσαγιού. Το Δωμάτιο των Ευωδιαστών Ορχιδέων. Η Σπουδή της Αιώνιας Ανοιξης. Το Μεγαλείο του Βουδισμού.
Το άκουσμα και μόνο των πέντε ενοτήτων που θα πλαισιώνουν την έκθεση «Απαγορευμένη Πόλη. Ιδιωτικά Διαμερίσματα του Αυτοκράτορα Τσιανλόγκ», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Ακρόπολης από τις 14 Σεπτεμβρίου 2018 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2019, δημιουργεί έντονο ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον όταν γίνονται γνωστά κάποια από τα συνολικά 162 έργα που προέρχονται από το Μουσείο της Απαγορευμένης Πόλης (Palace Museum) στο Πεκίνο, τα οποία θα την πλαισιώνουν:
Ενα παραβάν από κόκκινο σανταλόξυλο, διακοσμημένο με μοτίβα που αντιπροσωπεύουν τη μακροζωία, ένας θρόνος από κόκκινο σανταλόξυλο με πλακίδια από κίτρινη λάκα διακοσμημένα με ανάγλυφα φυτικά κοσμήματα και καρπούς, μια κόκκινη τσαγιέρα διακοσμημένη με άνθη λωτού και μετάλλιο λευκού βάθους, μια γυναικεία θεατρική στολή από ροζ σατέν, με κεντημένο φοίνικα, παιωνία και δικτυωτό μοτίβο με χρυσή κλωστή, μια κασετίνα από γκρίζο νεφρίτη με τα 12 κινεζικά ζώδια, ένα ζεύγος κίτρινων σατέν στρωμάτων με βαμβακερή επένδυση και διακόσμηση από μεγάλα σύννεφα, ένα χρυσό αγαλμάτιο Βούδα…
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ