15.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΠροβάλλοντας τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της Αττικής στην Ευρώπη

Προβάλλοντας τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της Αττικής στην Ευρώπη

Ταξίδι εξοικείωσης από την Περιφέρεια Αττικής για δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες

Τριήμερη φιλοξενία και περιήγηση στα διαχρονικά αξιοθέατα της Αττικής, στις διαδρομές με τις δημοφιλείς προτάσεις ψυχαγωγίας και γαστρονομίας του ιστορικού κέντρου, αλλά και στις ανθισμένες γειτονιές των βορείων προαστίων με τη «χαλαρή πολυτέλεια», παρείχε σε δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες της κεντρικής Ευρώπης η Περιφέρεια Αττικής, το διάστημα 18-21 Μαΐου.
Στόχος της δράσης ήταν οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν ένα ανανεωμένο, γεωγραφικά και θεματικά, περιβάλλον και με τη σειρά τους να ενθαρρύνουν επισκέπτες διαφορετικών ηλικιών, ενδιαφερόντων και προτιμήσεων να ανακαλύψουν ανεπανάληπτες εμπειρίες και διαδρομές που αξίζει να ζήσουν στην Αττική. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες, πέρα από τα κλασικά μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα μουσεία και περιηγήθηκαν στα προάστια ώστε να εξοικειωθούν με τα αρώματα, τα χρώματα και τις γεύσεις της ανοιξιάτικης Αττικής. Επίσης ενημερώθηκαν για όλες τις δυνατότητες και άλλων ιδανικών τουριστικών διαδρομών της Αττικής, του Πειραιά, των νησιών του Σαρωνικού, των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, καθώς και γι’ αυτές του συνεδριακού και επαγγελματικού τουρισμού.
Το ταξίδι εξοικείωσης πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή των Γραφείων Εξωτερικού του ΕΟΤ, ενώ την αποστολή συνόδευσαν στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας. Η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για τον Τουρισμό, Ελένη Δημοπούλου, δήλωσε ότι «όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι με τις κρυφές γωνιές της Αττικής». Σημείωσε ότι η επιλογή του προγράμματος τους επέτρεψε να χαρούν τα προάστια, ώστε να συμπεριλάβουν στις δημοσιεύσεις τους καινούρια, αλλά ώριμα τουριστικά και ελκυστικά προϊόντα. Τονίστηκε ιδιαίτερα ο «πλούτος των τουριστικών μας υπηρεσιών, καθώς και η διαφορετικότητα των εποχών και των επισκεπτών που μπορεί να προσελκύσει η Αττική» και επισήμανε ότι για τους φιλοξενούμενους επίκεντρο του ταξιδιού αποτέλεσε ο συνδυασμός «των σπουδαίων εικόνων, με τα μεγάλα μνημεία κλασικού και σύγχρονου πολιτισμού της Αθήνας και η γευσιγνωσία ενός εκ των βασικών προϊόντων μας, του παρθένου ελαιόλαδου».
Σημειώνεται ότι οι φιλοξενουμένων ήταν δημοσιογράφοι έντυπων και online περιοδικών, εφημερίδων και ταξιδιωτικών οδηγών, φωτογράφοι και bloggers, τόσο γενικού, όσο και εξειδικευμένου θεματικού περιεχομένου (γύρω από τα ταξίδια, το design, την αρχιτεκτονική, το luxurylifestyle, κλπ), των οποίων οι δημοσιεύσεις και αναρτήσεις απολαμβάνουν μεγάλης αναγνωσιμότητας και επισκεψιμότητας στις χώρες τους, καθώς επίσης και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ