24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΑπό 1 έως 10 Ιουνίου οι «Ημέρες Θάλασσας» στον Πειραιά

Από 1 έως 10 Ιουνίου οι «Ημέρες Θάλασσας» στον Πειραιά

 

Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει τις «Ημέρες Θάλασσας». Εναν θεσμό που περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και γίνεται σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης, εκπρόσωποι των οποίων ήταν παρόντες στην παρουσίαση. Επίκεντρο των δεκάδων εκδηλώσεων είναι η θάλασσα, η ναυτιλία, ο αθλητισμός, η ψυχαγωγία και η εκπαίδευση και απευθύνονται τόσο σε δημότες, όσο και σε επισκέπτες από όλο το λεκανοπέδιο Αττικής.
Οπως ανάφερε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε συνέντευξη Τύπου, οι «Ημέρες Θάλασσας» ξεκίνησαν πριν τέσσερα χρόνια, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ενωση κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη. Φέτος, είπε, «οι Ημέρες Θάλασσας περιλαμβάνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε όλη την πόλη, δωρεάν και ανοιχτές για όλο τον κόσμο. Εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να αναδείξουν τη σχέση του Πειραιά με τη θάλασσα, να προβάλουν αυτό το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και να προσφέρουν τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την ιστορία, αλλά και τις ευκαιρίες που προσφέρει η θάλασσα του Πειραιά για την ανάπτυξη της πόλης μας. Είναι μια γιορτή, την οποία έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, συμμετέχοντας ενεργά και με μεράκι, παρ’ όλα τα προβλήματα, παρ’ όλη τη δύσκολη καθημερινότητα που όλοι βιώνουμε. Είναι μια κοινή προσπάθεια, μια συναρπαστική διαδρομή συνεργασίας, συμμετοχής και εξωστρέφειας για τον Πειραιά που όλοι θέλουμε. Εναν Πειραιά που δημιουργεί και ξεχωρίζει σε όλα τα επίπεδα».
Ειδικότερα οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν εκθέσεις, ξεναγήσεις, εκδηλώσεις για παιδιά, ημερίδες, αθλητικά δρώμενα, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, συναυλίες, περιβαλλοντικές δράσεις, πάρτι κ.α. Υπάρχουν πολλές νέες εκδηλώσεις αλλά και κάποιες καθιερωμένες πλέον, όπως είναι το street party στην Τρούμπα, το Σάββατο 9 Ιουνίου. Ενώ στη μαρίνα Ζέας, αποκλειστικά για τις Ημέρες Θάλασσας, θα βρίσκεται η Τριήρης «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού, ένα πλοίο σύμβολο για την ιστορία της πόλης, αλλά και η «Νεράιδα» το ιστορικό επιβατηγό πλοίο που πραγματοποιούσε δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό και τώρα λειτουργεί ως πλωτό μουσείο. Και τα δύο πλοία θα είναι ανοιχτά και επισκέψιμα για το κοινό.
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Πέτρος Κόκκαλης, τόνισε «από την αρχή είδαμε και βλέπουμε σε αυτό τον θεσμό μια δυνατότητα να συνεργαστούν, να γνωριστούν και να αναδείξουν τα ταλέντα τους οι φορείς και οι ομάδες της πόλης. Δεν είναι συχνές εκείνες οι πλατφόρμες που φέρνουν σε επαφή δημόσιους οργανισμούς όπως είναι ο Δήμος, πανεπιστήμια, επιχειρηματίες, μη κυβερνητικοί οργανισμοί, αλλά είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη πόσο πλούτο έχει αυτή η πόλη γύρω από τη θάλασσα. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, γιατί μιλάμε για τον Πειραιά, τη θαλάσσια πρωτεύουσα μιας ναυτικής χώρας» είπε. Τόνισε επίσης «είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη πόσο πλούτο έχει αυτή η πόλη γύρω από τη θάλασσα. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, γιατί μιλάμε για τον Πειραιά, τη θαλάσσια πρωτεύουσα μιας ναυτικής χώρας».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, σε σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων, πως οι «Ημέρες Θάλασσας» έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί από τη μια προβάλλουν την πόλη, κάτι που χρειάζεται ο Πειραιάς, σε μια περίοδο που αναζητά τη σύγχρονη ταυτότητά της και στο επίπεδο του πολιτισμού και του τουρισμού και της οικονομικής ανάπτυξης. Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μώραλης, διαβεβαίωσε ότι και το 2019 θα μειωθούν τα δημοτικά τέλη, ενώ ο κ. Γραβρίλης ανακοίνωσε τη σύσταση φορέα διαχείρισης της έκτασης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας με τη συμμετοχή και του Δήμου.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ