Αποτυχημένη θεωρεί ο Αυστριακός καγκελάριος τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 14 Μαΐου 2018

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΙΕΘΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

 

Η μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης τα τελευταία χρόνια είναι «αποτυχημένη», ισχυρίστηκε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτς, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την εκλογή του σε αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος, στις 14 Μαΐου 2017.
Οπως σημείωσε ο ίδιος, «αυτό (σ.σ. την αποτυχία), το έχει αναγνωρίσει, στο μεταξύ, σχεδόν ο καθένας, γιατί ακριβώς κανείς δεν προσπάθησε να ελέγξει τη μετανάστευση, και αυτό συνιστά αμέλεια. Συμβίωση, ένταξη, μπορεί τότε μόνον να πετύχει όταν εμείς ελέγχουμε ποιος επιτρέπεται να έλθει σε εμάς και ποιος όχι».
Στη συνέντευξή του ο Σεμπάστιαν Κουρτς αποδίδει την ευθύνη για μία λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική στην Αυστρία τα τελευταία χρόνια, στη σοσιαλδημοκρατική ηγεσία της αυστριακής κυβέρνησης των προηγούμενων χρόνων.
Σε σχέση με την εκ περιτροπής προεδρία της Αυστρίας στην ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2018, ο Αυστριακός καγκελάριος έχει σαφείς προσδοκίες, επιθυμώντας κυρίως, όπως ανέφερε, να προστατεύσει τον εσωτερικό χώρο του Σένγκεν, που σημαίνει για τον ίδιο μία βελτιωμένη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, κάτι που απαιτεί, κατά τη γνώμη του, μία ενισχυμένη, βελτιωμένη συνεργασία ακριβώς στον τομέα της ασφάλειας.
Η πριν από έναν χρόνο εκλογή του τότε 30χρονου Σεμπάστιαν Κουρτς σε αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος – το οποίο συγκυβερνούσε από το 2007 με τους Σοσιαλδημοκράτες – έγινε στις 14 Μαΐου 2017 από τη διοικούσα επιτροπή του κόμματος, η οποία είχε αποδεχθεί όλες τις προϋποθέσεις που αυτός έθετε, παραχωρώντας του την απόλυτη εξουσία και τον πλήρη έλεγχο επί όλων των οργάνων του κόμματος.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *