24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΕπίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου στο θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ»

Επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου στο θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ»

Αεροπορική επίδειξη στη μνήμη του σμηναγού Γ. Μπαλταδώρου

Λίγο πριν τις 2 ώρα ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος έφτασε από τον Πειραιά στο Φλοίσβο, με την ακταιωρό της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης HMC Valiant. Εκεί τον υποδέχτηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ. Στη συνέχεια ο πρίγκιπας Κάρολος επισκέφθηκε την τριήρη «Ολυμπιάς» και ακολούθως ξεναγήθηκε στο πλωτό ναυτικό μουσείο θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ».
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρίγκιπα Καρόλου στο Αλσος Ναυτικής Παράδοσης έγινε αεροπορική επίδειξη με διέλευση 1 αεροσκάφους Μ-2000-5 το οποίο ακολουθούσαν 9 αεροσκάφη BAE HAWKS του ακροβατικού σμήνους των «RED ARROWS» της Βασιλικής Αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας. Η αεροπορική επίδειξη έγινε στην μνήμη του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.
Υποδοχή του Καρόλου από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
Υπό αυστηρά μέτρα προστασίας πραγματοποιήθηκε η ημίωρη συνάντηση του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.


«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που με δεχτήκατε σε αυτόν τον χώρο και είναι μεγάλη χαρά για μένα που σας συναντώ» τόνισε ο πρίγκιπας Κάρολος, για να επισημάνει εν συνεχεία: «Οπως έχω ήδη αναφέρει, έχω επισκεφθεί το Αγιον Ορος σε διάφορες περιστάσεις και πολλές μονές στη Ρουμανία. Και έχοντας κάνει αυτό, έχω πλέον ιδιαίτερη εκτίμηση και κατανόηση για τις παραδόσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας». Ο Κάρολος έκανε αναφορά στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος:
«Γνωρίζω, επίσης, ότι υπό την ηγεσία σας έχουν γίνει πολλά μέσω της «Αποστολής» για να βοηθηθούν οι άνθρωποι στην Ελλάδα που αυτή την εποχή το έχουν ανάγκη. Και αν μου επιτρέπετε, είμαι γεμάτος θαυμασμό για τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων, ανεξάρτητα από το αν προέρχονται από την Ελλάδα ή από άλλες χώρες». Πρόσθεσε: «Και όπως με ακούσατε να λέω χθες το βράδυ, ελπίζω κι εγώ με τον δικό μου τρόπο να προσφέρω στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν οι νέοι άνθρωποι μέσω μιας δικής μου φιλανθρωπικής οργάνωσης. Θα μεταφέρω το μήνυμά μου στον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι και πιστεύω ότι και εκείνος θα θελήσει να επισκεφθεί την Ελλάδα. Είμαι εξαιρετικά υπόχρεος για τη θερμή υποδοχή σας και το δώρο που μου κάνατε. Φοβάμαι ότι το δικό μου δώρο δεν είναι εξίσου επαρκές».
Βόλτα του πρίγκιπα και της Καμίλα στο κέντρο της Αθήνας
Στο ηλιόλουστο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα στον κόσμο, περπάτησαν ο πρίγκιπας Κάρολος με τη δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.


Στη βόλτα που πραγματοποίησαν, προκειμένου να μεταβούν στον ναό της Παναγίας Καπνικαρέας στην Ερμού, αγόρασαν κουλούρι από πλανώδιο πωλητή και συνομίλησαν με αρκετούς πολίτες που τους αναγνώριζαν και τους έβγαζαν φωτογραφίες με τα κινητά τους.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ