Ενδιαφέρον για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα από την Κινεζική Κρατική Ραδιοτηλεοπτική Αρχή

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 10 Μαΐου 2018

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

 

Την υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Κινεζικής Κρατικής Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής (SARFT) υποδέχθηκαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, στο υπουργείο την περασμένη Τετάρτη, όπου ενημερώθηκαν για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στη χώρα μας από το νέο νόμο για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα.
Στα μέλη της κινεζικής αντιπροσωπείας περιλαμβάνονταν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιριών κινηματογράφησης και οπτικοακουστικών παραγωγών της Κίνας.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), Πάνος Κουάνης, καθώς και κλιμάκιο της ΕΡΤ. Στη συζήτηση που ακολούθησε, η κινεζική αντιπροσωπεία εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα.


Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας και διευθυντή της Κινεζικής Κρατικής Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής (SARFT), Yang Shuo.
Τέλος, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, συναντήθηκε με το μέλος του πολιτικού γραφείου ΚΚΚ και γενικό γραμματέα ΚΚΚ Πεκίνου, Cai Qi, με τον οποίο συζήτησε τις προοπτικές συνεργασίας ελληνικών και κινεζικών συμπαραγωγών στο χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *