Κορυφαία στελέχη της Μέρκελ απορρίπτουν την ιδέα να οριστεί ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 7 Μαΐου 2018

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

 

Κορυφαία στελέχη της Χριστιανικής Ενωσης (CDU/CSU) της καγκελαρίου, Αγκελας Μέρκελ, θα επιδιώξουν να εγκριθεί εντός της εβδομάδας μια απόφαση με την οποία θα απορρίπτεται κατηγορηματικά η αμοιβαιοποίηση χρεών κρατών – μελών της ευρωζώνης και η θέσπιση οποιασδήποτε κοινής δημοσιονομικής πολιτικής δίχως τον έλεγχο των εθνικών κοινοβουλίων, σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt. Επικαλούμενη πηγές στις τάξεις των συντηρητικών της Μέρκελ, η γερμανική οικονομική εφημερίδα ανέφερε ότι τα στελέχη αυτά εναντιώνονται επίσης στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ιδιαίτερα σε εκείνη που προβλέπει να οριστεί ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών.
Στην ομάδα αυτή στους κόλπους των συντηρητικών συμπεριλαμβάνονται ηγετικά στελέχη των κοινοβουλευτικών ομάδων τόσο της Ενωσης Χριστιανοδημοκρατών, όσο και του αδελφού της βαυαρικού κόμματος, της Ενωσης Χριστιανοκοινωνιστών, στελέχη των δύο κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και στελέχη τους κι από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια, κατά το ρεπορτάζ της Handelsblat.
Το δημοσίευμα υπογραμμίζει την αντίσταση που προβάλλουν οι συντηρητικοί της Μέρκελ σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση στην ευρωζώνη που θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάθεση χρημάτων των Γερμανών φορολογούμενων για τη χρηματοδότηση άλλων κρατών – μελών στο δημοσιονομικό επίπεδο.
Η νευρικότητα στη Χριστιανική Ενωση όσον αφορά τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ενταθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, όταν μερίδα των ψηφοφόρων της μετακινήθηκε στην αντιευρωπαϊκή, ακροδεξιά παράταξη Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Τον περασμένο μήνα, η Αγκελα Μέρκελ απηύθυνε την έκκληση να υπάρξει πνεύμα συμβιβασμού στη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης, όταν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος λέει ότι θέλει να υπάρξει περισσότερη «αλληλεγγύη» μεταξύ των χωρών – μελών της οικονομικής και νομισματικής ένωσης.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *