Περικοπές 11 δισ. δολαρίων από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό προτείνει ο Λευκός Οίκος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 5 Μαΐου 2018

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

 

Λευκός Οίκος θα ζητήσει την περικοπή δαπανών 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό την Δευτέρα, μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο δύο πηγές που έχουν ενημερωθεί για την πρόταση αυτή.
Πρόκειται για μία έκδοση δραστικής μείωσης του αρχικών σχεδίων για περικοπές που έφταναν στα 60 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ υψηλόβαθμοι Ρεπουμπλικάνοι χαρακτήριζαν τα σχέδια αυτά, ως μη ρεαλιστικά.
Το πακέτο των προτεινόμενων περικοπών δεν αγγίζει το σύνολο των δαπανών του 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που προκάλεσε την φραστική αντίδραση του προέδρου Τραμπ, αναφορικά με το οικονομικό μέγεθος του συμβιβασμού μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών.
Οι προτεινόμενες περικοπές θα προέλθουν στο σύνολό τους, από αδιάθετες οικονομικές δαπάνες, άλλων προγραμμάτων εκτός του συνόλου των κεντρικών δαπανών.
Στο πακέτο των προτεινόμενων περικοπών συμπεριλαμβάνονται δαπάνες που προορίζονταν για την προώθηση προγραμμάτων σύγχρονης τεχνολογίας στον τομέα της ενέργειας (Advanced Technology Vehicles Manufacturing), ενώ θα επηρεαστεί και η χρηματοδότηση προγραμμάτων που σχετίζονται με τις υπηρεσίες υγείας, αλλά και την αγροτική οικονομία.
Τα μέτρα αυτά, εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν την αντίδραση των περισσότερων Δημοκρατικών.
Στην διαδικασία κατάρτισης των σχεδίων για την αναφερόμενη μείωση των δαπανών πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν ο διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης του Προϋπολογισμού Μικ Μαλβέινι, αλλά και ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στην Βουλή των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι, που εκλέγεται στην Καλιφόρνια. Οι δύο τους έχουν προωθήσει ουσιαστικά την ιδέα των περικοπών, ο Μαλβέινι σε επίπεδο διοικητικής διαχείρισης, ενώ ο ΜακΚάρθι στο Καπιτώλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *