16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠολιτιστικός Οδικός χάρτης για το Πεδίον του Αρεως

Πολιτιστικός Οδικός χάρτης για το Πεδίον του Αρεως

Με έναν πλούσιο οδικό χάρτη ψυχαγωγικών παρεμβάσεων, στο Πεδίον του Αρεως για το προσεχές 15νθήμερο προχωρά, δυναμικά στην ανάταξη του «Πάρκου της πόλης μας» όπως το αποκαλεί ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Με στοχευμένες ενέργειες και δράσεις δίνει ζωή στο απαξιωμένο επί πολλά χρόνια κεντρικό πνεύμονα της Αθήνας.
Πέρα από την αποκατάσταση και ενεργοποίηση των υποδομών του, «οι οποίες θα λειτουργήσουν πολύ σύντομα», όπως ενημερώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αντιπεριφερειάρχης, Ερμίνα Κυπριανίδου, «πέρασαν στην ευθύνη της Περιφέρειας και οι τομείς: καθαριότητα – φύλαξη – πράσινο. Πλέον η καθημερινή παρουσία άνω των 50 εργαζομένων, ουσιαστικά διασφαλίζει την διατήρηση και επίβλεψη του χώρου και των εγκαταστάσεων, τονίζει η ίδια. Ακόμη, υπενθυμίζει ότι κάθε Τρίτη, σε συνεργασία της Περιφέρειας με το ΣΕΓΑΣ, συνεχίζεται η διεξαγωγή αγωνισμάτων στίβου με την συμμετοχή 250 μαθητών Αθηναϊκών σχολείων, ενώ αναμένεται η εκπόνηση του σχεδίου για την αναζωογόνηση του Πάρκου από το Γαλλικό Ινστιτούτο, μετά το πρωτόκολλο συνεργασίας του συνυπέγραψαν πρόσφατα η Περιφέρεια και η Γαλλική Πρεσβεία.
Αναφορικά με το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που διοργανώνεται έως τις 16 Μαΐου στο Πεδίον του Αρεως, η Αντιπεριφερειάρχης ενημερώνει ότι με την ολοκλήρωσή του θα ακολουθήσει νεότερο «περισσότερο διευρυμένο». Στο πλαίσιο του παρόντος προγράμματος, του οποίου μεγάλο μέρος διεξάγεται με τη συνεργασία της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στις πλούσιες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνει, με τη συνεργασία και άλλων σημαντικών φορέων «στο Πάρκο της Πόλης μας».
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, το Σάββατο 28 Απρίλη, ώρα 12:00-15:00, με ένα μουσικοχορευτικό πανόραμα, από 17 συγκροτήματα, στεριανών και νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID-UNESCO (Τμήμα Αθηνών).
Από τις 2-16 Μάη, στο πλαίσιο του Onassis Fast Forward Festival 5 – Athens σε συνεργασία της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, θα πραγματοποιηθούν πολύμορφες εκδηλώσεις όπως:
Park Fables (Μύθοι του Πάρκου) 2, 5, 6, 12, 13 & 16 Μαΐου – 19:00 ώρα.
Σημείο εκκίνησης:
– Περίπτερο μπροστά από το Καφέ Αλσος (Οικονομίδη). Η περφόρμανς του Park Fables ξεκινά με ξεναγήσεις, οι οποίες εκτυλίσσονται μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας μέσα στο πάρκο του Πεδίου του Αρεως. Συναυλία με τους Dirty Athens Brass Band, 2 Μαΐου ώρα 22:00. Πλατεία Πρωτομαγιάς (Yπαίθριο θέατρο), Ράδιο Πεδίο 2-16 Μαΐου ώρα 10:00-21:00. Περίπτερο.
Το Ράδιο Πεδίο είναι ένας διαδραστικός ραδιοφωνικός σταθμός περιορισμένης εμβέλειας (narrowcast) στο πάρκο. Είναι ένας ανοιχτός χώρος ακρόασης που υφαίνει ένα δίκτυο εκπομπών και λήψεων.
Εικαστικές παρεμβάσεις: 2-16 Μαΐου.
Παράλληλες δράσεις
Μαθήματα ποδηλάτου για ενήλικες. 5 – 6 Μαΐου, ώρα 12:00 – 14:00 & 17:00 – 19:00. Περίπτερο.
Τουρνουά σκακιού: 11-13 Μαΐου. 12:00 ώρα. Περίπτερο.
Εργαστήρια: 2, 8 & 16 Μαΐου. Περίπτερο.
– Την Κυριακή 6 Μάη θα διεξαχθεί Ενας Αγώνας Δρόμου για όλους, με τη συνδιοργάνωση της ΠΕΚΤ και του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, για πρώτη φορά αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και περίπατο 2 χιλιομέτρων στο χώρο του Πεδίου του Αρεως με την επωνυμία ΟΠΑ Run. Με την ολοκλήρωση του αγώνα και των απονομών θα ακολουθήσει συναυλία από γνωστά μουσικά σχήματα την οποία θα «ανοίξει» η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων. Τέλος, την προηγούμενη μέρα του Αγώνα, (Σάββατο 5 Μαΐου) θα πραγματοποιηθεί το Pasta Party στο Εστιατόριο των Φοιτητών του ΟΠΑ.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ