21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΕπενδυτικό fund 400 εκατ. ευρώ μεταξύ κρατικής εταιρείας επενδύσεων του Αμπου Ντάμπι...

Επενδυτικό fund 400 εκατ. ευρώ μεταξύ κρατικής εταιρείας επενδύσεων του Αμπου Ντάμπι και ΤΑΝΕΟ

 

Συμφωνία για τη δημιουργία, από κοινού, επενδυτικού fund συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στην Ελλάδα, υπογράφηκε μεταξύ της κρατικής εταιρείας επενδύσεων του Αμπου Ντάμπι, Mubadala Investment Company, και του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) υπέγραψαν ο Waleed Al Muhairi, Deputy Group CEO and Chief Executive Officer, Alternative Investments & Infrastructure και ο Αντώνιος Γεωργακάκης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΤΑΝΕΟ, παρουσία του επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιώργου Τσίπρα.
Η Mubadala είναι κύριο όχημα επενδύσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο εξωτερικό και, μετά τη συγχώνευσή της με το Abu Dhabi Investment Council (ADIC), διαχειρίζεται funds συνολικού ύψους άνω των 200 δισ. δολαρίων. Το MOU που υπογράφηκε προβλέπει συν-διαχείριση του fund από τη Mubadala και το ΤΑΝΕΟ, το οποίο λειτουργεί στα πλαίσια υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ