16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων

Αναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων

«ΑΕΚ – 50 χρόνια από την κατάκτηση του κυπέλλου κυπελλούχων Ευρώπης στην καλαθοσφαίριση»

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αλησμόνητη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο, όταν η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων στην Καλαθοσφαίριση. Ο Γιώργος Αμερικάνος, ο Χρήστος Ζούπας, ο Γιώργος Τρόντζος, ο Στέλιος Βασιλειάδης, ο Αίας Λαρεντζάκης, ο Αντώνης Χρηστέας, ο Λάκης Τσάβας, ο Πέτρος Πετράκης, ο Νίκος Νεσιάδης, ο Ανδρέας Δημητριάδης κατάφεραν την πρώτη εθνική νίκη ελληνικής ομάδας στον αθλητισμό. Ηταν οι «10», που σήκωσαν μια χώρα στα χέρια, έχοντας ως καθοδηγητή στον αγωνιστικό χώρο τον Νίκο Μήλα.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν την επέτειο, με την έκδοση Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων, κρατώντας έτσι για πάντα ζωντανή τη μνήμη του ιστορικού αυτού αθλητικού γεγονότος.
Η Αναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων με τίτλο « ΑΕΚ – 50 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης στην καλαθοσφαίριση» κυκλοφορεί στις 30 Μαρτίου 2018 και η επίσημη παρουσίασή της θα γίνει την ίδια μέρα και ώρα 12:30 στο Αίθριο του Καλλιμάρμαρου Παναθηναϊκού Σταδίου.
Τα παιδιά μαθαίνουν τις ταχυδρομικές υπηρεσίες
Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ελληνικών Ταχυδρομείων, Ευφροσύνη Σταυράκη, πραγματοποίησαν επίσκεψη σε δυο Δημοτικά Σχολεία της Αττικής την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018.
Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να παρουσιάσουν ορισμένες από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες στους μικρούς μαθητές και να τους προσφέρουν συμβολικά δώρα.
Επισκέφθηκαν το American Community School στο Χαλάνδρι και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου όπου παρουσίασαν στους μικρούς μαθητές τα δυο βασικότερα προϊόντα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τα γραμματόσημα και την καρτ ποστάλ, δίνοντας έμφαση στην πολιτισμική τους αξία, στο ρόλο τους και στη διαχρονικότητά τους.


Ανέδειξαν στους μικρούς μαθητές το γεγονός ότι, παρ’ όλη την τεχνολογική εξέλιξη, το γράψιμο μιας επιστολής αποτελεί και σήμερα πολύ σημαντικό τρόπο επικοινωνίας, που προάγει την δημιουργικότητα του ατόμου και τη νοητική του εξέλιξη.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, προσφέρθηκαν στους μικρούς μαθητές συμβολικά δώρα εν όψει της εορτής του Πάσχα. Το κάθε δώρο συμπεριελάμβανε και φιλοτελικά προϊόντα, φέρνοντας έτσι σε επαφή τους μαθητές με τον Φιλοτελισμό, με την αναζήτηση και τη συλλογή γραμματοσήμων από διάφορες Σειρές ή ακόμα και χώρες, και αναδεικνύοντας τη συλλεκτική και την παιδευτική αξία του φιλοτελισμού, αλλά και την αξία που ο φιλοτελισμός έχει προσδώσει ιστορικά στην ενθάρρυνση της αλληλογραφίας μεταξύ ανθρώπων από διάφορα μέρη του πλανήτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ