24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΑύξηση 15% στο τουριστικό ρεύμα από τη Σερβία αναμένεται για το 2018

Αύξηση 15% στο τουριστικό ρεύμα από τη Σερβία αναμένεται για το 2018

Αύξηση 15% στο τουριστικό ρεύμα από τη Σερβία αναμένεται για το 2018, τη στιγμή που το 2017 οι αφίξεις Σέρβων ξεπέρασαν τις 850.000, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού.
Μάλιστα, η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Τουριστική Εκθεση ΙFT της Σερβίας στο Βελιγράδι και η υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, εκπροσωπεί τη χώρα μας στην κορυφαία τουριστική έκθεση της Σερβίας και συμμετείχε ως επίσημη προσκεκλημένη στα εγκαίνια της έκθεσης για την προβολή της Ελλάδας, παρουσία της πρωθυπουργού της Σερβίας, Αννας Μπέρναμπιτς (Ana Brnabic), και του αντιπροέδρου και υπουργού Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών, Ράσιμ Λιάγιτς (Rasim Ljiajic).
Στον χαιρετισμό της η κ. Κουντουρά, αναφέρθηκε στην εξαιρετική πορεία ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού σε εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, και στη διψήφια αύξηση των αφίξεων από τη Σερβία τα τελευταία χρόνια. Την ίδια στιγμή τόνισε ότι αποτελεί κοινή βούληση των δύο χωρών η ενίσχυση της διμερούς τουριστικής συνεργασίας και η υποστήριξη της θετικής δυναμικής που καταγράφεται, με στόχο την εκατέρωθεν αύξηση του τουρισμού τα επόμενα χρόνια.
Στο πλαίσιο των επαφών της, η Ελληνίδα υπουργός, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον κ. Λιάγιτς παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού για τον Τουρισμό, Ρενάτα Πίντζο (Renata Pindzo) για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας και των δράσεων εξωστρέφειας και την εκατέρωθεν αύξηση των τουριστικών ροών σε εφαρμογή της διμερούς τουριστικής συνεργασίας που υπέγραψαν, στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 2017.
Εξάλλου, η Ελλάδα προβλήθηκε δυναμικά σε ειδική εκδήλωση του ΕΟΤ ως τιμώμενη χώρα της έκθεσης, όπου παρέστησαν περισσότεροι από 400 προσκεκλημένοι εκπρόσωποι της σερβικής τουριστικής βιομηχανίας και συμμετέχοντες στην έκθεση με την Ελενα Κουντουρά να παραχωρεί συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Σερβίας με στόχο τη δυναμική προώθηση και προβολή της χώρας μας στη σερβική αγορά. Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Τσέγας, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού, στο πλαίσιο της δυναμικής προβολής της ως τιμώμενη χώρα.
Ο ΕΟΤ συμμετέχει με περίπτερο 194 τ.μ., όπου φιλοξενούνται 14 συνεκθέτες από την Ελλάδα, Περιφέρειες, ενώσεις ξενοδόχων, τουριστικοί οργανισμοί και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Στο περίπτερο του ΕΟΤ και την ειδική σκηνή εκδηλώσεων στον εκθεσιακό χώρο, διοργανώνονται από το Γραφείο ΕΟΤ Σερβίας παράλληλες εκδηλώσεις προώθησης και προβολής της Ελλάδας στο κοινό της έκθεσης.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ