16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΚΠΙΣΝ: Αφιέρωμα στον Κώστα Καρυωτάκη για τα ενενήντα χρόνια από το θάνατό...

ΚΠΙΣΝ: Αφιέρωμα στον Κώστα Καρυωτάκη για τα ενενήντα χρόνια από το θάνατό του

 

Αφιέρωμα στον μεγάλο αυτόχειρα ποιητή Κώστα Καρυωτάκη έχει όλο τον Φεβρουάριο το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), καθώς φέτος συμπληρώνονται 90 χρόνια από τον θάνατό του.
Μέσα από τα ποιήματα, τα πεζά και τις επιστολές του, οι Παραβάσεις (σειρά θεατρικών αναλογίων) θα επιχειρήσουν να σκιαγραφήσουν τον Καρυωτάκη την Κυριακή 25/02, στις 17.00 στον Φάρο.
Σε σκηνοθετική επιμέλεια της Εφης Θεοδώρου, οι ηθοποιοί Νίκος Κουρής και Εύη Σαουλίδου θα αποκαλύψουν την μελαγχολική φύση του Καρυωτάκη, μέσα από μια δραματουργική σύνθεση που συνδέει αποσπάσματα από όλο το φάσμα του λογοτεχνικού του έργου, ενώ ο Διονύσης Μαλλούχος τους συνοδεύει στο πιάνο.
Ο Κώστας Καρυωτάκης αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του Μεσοπολέμου. Εκφραστής της σύγχρονης λυρικής ποίησης και παράλληλα κοινωνικός αν όχι βαθιά πολιτικός ποιητής, μεταφραστής καταραμένων ποιητών, είναι ο «ιδανικός αυτόχειρας» που έδωσε τέλος στη ζωή του στα τριάντα δύο του χρόνια καθώς οι συνεχείς μεταθέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες από πόλη σε πόλη, οι συκοφαντίες και η κλονισμένη του υγεία έριχναν βαριά σκιά πάνω στην, ούτως ή άλλως, ευαίσθητη κράση του.
Μετά την έναρξη, η είσοδος θα είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση διαλείμματος.
Η ενότητα Παραβάσεις, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ