15.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπιδείνωση του επενδυτικού κλίματος στη Γερμανία τον Φεβρουάριο

Επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος στη Γερμανία τον Φεβρουάριο

Επιδείνωση σημείωσε τον Φεβρουάριο το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού ερευνητικού ομίλου Sentix, συνδέοντας την πτώση με την απογοήτευση για τις διαπραγματεύσεις αναφορικά με το σχηματισμό κυβέρνησης μετά των συντηρητικών της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ και των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών (SPD).
«Οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό ενός ακόμα μεγάλου συνασπισμού δεν γίνονται καλά αποδεκτές από τους επενδυτές», ανέφερε ο όμιλος Sentix, προσθέτοντας ότι η έρευνα είναι «σαν ψήφος μη εμπιστοσύνης σε ένα μεγάλο συνασπισμό».
Ο δείκτης για την ευρωζώνη σημείωσε πτώση στις 31,9 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 32,9 τον Ιανουάριο. Η τιμή ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 33,0 μονάδες.
Ο δείκτης Sentix για τη Γερμανία διαμορφώθηκε στις 36,2 από τις 40,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης προσδοκιών για τη Γερμανία υποχώρησε στις 5,5 από τις 11,8 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2016.
Ο Sentix ανέφερε ότι οι πολιτικές που έχουν συμφωνηθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των συντηρητικών και του SPD «αφήνουν μια πολύ άσχημη επίγευση στους επενδυτές».
Σύμφωνα με τον όμιλο Sentix, οι 989 επενδυτές που συμμετείχαν στην έρευνα συνεχίζουν να θεωρούν εύρωστη την οικονομική κατάσταση στον υπόλοιπο κόσμο. Οι εκτιμήσεις για την ευρωζώνη υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και ένα χρόνο τον Φεβρουάριο αλλά ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2007 καθώς η ανάκαμψη στην ευρωζώνη συνεχίζεται.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ