16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης η γερμανική οικονομία

Σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης η γερμανική οικονομία

Περισσότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Νοέμβριο

Η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας και οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο, αποτελώντας ένδειξη ότι θα συνεχίσει να επιταχύνεται η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης το 2018.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε άλμα 3,4% τον Νοέμβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2009 και υπερβαίνοντας την πρόβλεψη των αναλυτών σε έρευνα του Reuters για αύξηση κατά 1,8%.
Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές του Νοεμβρίου αυξήθηκαν κατά 4,1% τον ίδιο μήνα και η ζήτηση οδήγησε σε αύξηση των εισαγωγών κατά 2,3%. Και οι δύο τιμές ήταν υψηλότερες από τις προβλέψεις των αναλυτών και διεύρυναν το εμπορικό πλεόνασμα στα 22,3 δισ. ευρώ από τα 19,9 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.
«Η αύξηση του Νοεμβρίου στη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας είναι μια καλοδεχούμενη επιβεβαίωση ότι η οικονομία πλησίασε τα τέλη του 2017 σε μια πολύ καλή κατάσταση και οι έρευνες υποδεικνύουν ότι επίκειται περαιτέρω ενίσχυση», ανέφερε σε σημείωμα αναλυτής της Capital Economics. Σύμφωνα με την ίδια, τα στοιχεία και το θετικό επιχειρηματικό κλίμα αποτελούν ένδειξη ότι «η γερμανική οικονομία ολοκλήρωσε το 2017 με πάταγο ύστερα από την εντυπωσιακή ανάπτυξη του 0,8% το τρίτο τρίμηνο».
Η αύξηση στην παραγωγή επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων ότι η μείωση κατά 1,2% τον Οκτώβριο ήταν αποτέλεσμα μεμονωμένων παραγόντων, και συγκεκριμένα δύο επίσημων αργιών.
Την Πέμπτη, η στατιστική υπηρεσία θα ανακοινώσει τα στοιχεία για το ΑΕΠ του 2017, με τον ρυθμό ανάπτυξης να προβλέπεται στο 2,4%.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ